Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

ATP World Tour

Foto: Getty Images Novak Djokovic.

Den tekniske, den stærke og og manden af gummi: Her er ATP World Tour-favoritterne

Det er i denne måned, at årets ATP World Tour-vinder skal findes. De tre mastodonter Nadal, Federer og Djokovic er favoritter. Journalist og tenniskommentator hos Eurosport Anders Haahr Rasmussen giver en indføring i spillernes kvaliteter på banen.

federer.jpg

Roger Federer, 37 år, Schweiz

”Federer er meget ubesværet. Han er altid i balance, hvilket er ret utroligt. Lige meget hvilken position han kommer ud i, formår han at slå slaget med elegance. Professionel tennis kræver enorme kræfter, men Federer får det hele til at se ud som om, at det er let som bordtennis. Han har en helt vildt god serv, som er umulig at læse for modstanderen, og han har et afsindigt stort slagrepertoire. Han har kompetencer fra badminton og squash, som ligger uden for den klassiske tennis-lærebog. Når det går op i en højere enhed, kan det blive helt virtuost. Han kombinerer rå power med variation, finesse og kreativitet.”

DJOKO.jpgNovak Djokovic, 31 år, Serbien

”Djokovic kan beskrives ved sin mangel på svagheder. Der er ingen sprækker i hans spil, og rent fysisk er han utroligt smidig, næsten som en gummi-mand. Han kan nå ud i alle banens kroge, og han er i det hele taget svær at slippe af med. Et andet karakteristika ved ham er, at han kan holde et enormt højt og præcist niveau over lang tid. Det, han gør, er ikke særlig spektakulært, men det er utroligt fejlfrit. Det kan nogle gange virke, som om han har hacket programmet. At han har fundet koden til, hvordan tennis skal spilles. Hans stil er ikke lige så markant, som de to andres er, men den fungerer virkeligt godt i praksis.”

nADA.jpg

Rafael Nadal, 32 år, Spanien 

(Trak sig fra turneringen d. 5. november grundet en ankeloperation)
”Fysisk er Nadal stærk. Hans spil er pumpet, og han slår med enorme mængder topspind som en slags muskeltennis. Desuden er han virkeligt et konkurrencemenneske. Han er fuldt til stede på banen gennem hele kampen, selv hvis den trækker ud i fire timer. Det er intet øjeblik, hvor han er off eller viser tegn på træthed. Han er så intens, ærgerrig og kæmpende. Det er en enorm styrke, han har. Han er ikke den, der kan mest med en ketsjer, men det, han kan, gør han helt ekstremt godt. Mentalt er han også stærk. Det er næsten som om, at jo mere der er på spil, jo stærkere bliver han.”

zverev.jpg

Hold også øje med:

”Unge Alexander Zverev (21 år og fra Tyskland, red.) har drillet dem alle sammen med sit stort anlagte spil. Han er stadig mentalt skrøbelig og svingende i sine præstationer, men når han er der, så er han virkeligt god. Han har slået de bedste før, men han præsterer ikke så stabilt. Han er lidt en humørspiller.”

Hvad og hvor?

ATP Finals, kulminationen på ATP World Tour, som er en af årets vigtigste tennisturneringer, afholdes den 11.-18. november i O2 Arena i London.