Under aftenens EM-kvalifikationskamp mod Slovenien må det danske landshold undvære Mohamed Daramy – en boblende, ekvilibristisk kantspiller på bare 21 år med fart og initiativ, der, indrømmet, har fået en tung start på sin landsholdskarriere.

Landstræner Kasper Hjulmand har nemlig siet ham fra kamptruppen og stik imod sædvane også smidt ham direkte på sommerferie. Under normale omstændigheder ville han, som det fx gør sig gældende med den ligeledes fravalgte Victor Nelsson, blive med landsholdstruppen før og efter kampen.

Og det har fået Fodbolddanmark til at undre sig.

Nej, Mohamed Daramy har ikke imponeret i de få minutter, han har fået som A-landsholdsspiller. Men hvis hans kvaliteter var vurderet tilstrækkelige i hjemmekampen mod Nordirland, hvorfor er han så vejet og fundet for let nu? Og ligner det ikke et forsøg på at finde en syndebuk for den svært skuffende indsats mod de simpelt spillende nordirere? Og burde man så ikke pege pistolen mod én, der fik mere end tre minutter på banen?

Hjulmand har ikke villet fortælle meget om bevæggrundene for at sende Daramy helt ud af truppen. ”Fordi vi valgte det,” svarede den tidligere så taleglade landstræner på, hvorfor Daramy skulle sendes hele vejen til Danmark før tid. Og hvis man skal tro BT’s brag af en historie fra i dag, forstår man godt hans ordknaphed.

Ifølge avisen skal Hjulmand have sendt Daramy ud af truppen med følgende besked: ”Du besidder to ud af 12 kriterier for, hvad jeg som landstræner ser i en god landsholdsspiller.”

Sådan kan man selvfølgelig også afmontere enhver selvtillid hos et af de mest interessante fodboldtalenter, vi har herhjemme. Det lyder som noget, der kunne være kommet ud af munden på Louis van Gaal efter en nat med fuldmåne og fest hos naboen. Ikke den Kasper Hjulmand, der i sine velmagtsdage nærmere antog form af en efterskoletræner med følelserne helt ude på Les Deux-tøjet.  

For den udsendte presse til aftenens landskamp (og de næste mange landskamp) står der ét spørgsmål på notesblokken: Hvad er de 12 kriterier? Når det er blevet besvaret (hvad det aldrig bliver), kan Kasper Hjulmand begynde at redegøre for, hvorfor Daramy kun lever op til to af dem, og derefter hvor mange Jens Stryger Larsen, Mikkel Damsgaard, Martin Braithwaite eller Yussuf Poulsen lever op til.

Og helt oplagt: Hvis stakkels Mohamed Daramy er så håbløs i landstrænerens øjne – hvorfor udtog han ham så i første omgang, endsige kastede ham på banen i overtiden med en 1-0-føring mod Nordirland, der skulle forsvares for enhver pris?

Det er early days, men et bud herfra er, at 'de 12 kriterier' vil blive til et selvstændigt kapitel i fortællingen om en landstræner, der er ved at lade en helt uhørt popularitet glide ham af hænde. 

Kasper Hjulmand har til trods for en nylig forlængelse aldrig siddet i et varmere landstrænersæde. Nok virker tiltroen til landstrænerens evner til at være stor hos de ledende folk hos DBU, men hvad med folkeopinionen?

Landsholdet spiller dårligere end længe. De famler efter spillemæssig retning og stabilitet, når tingene spidser til. Hjulmand virker stadig ikke som en mand, der har tilgivet pressen for de mange kritiske spørgsmål under VM i Qatar. Og nu har han med sin bizarre svada mod Mohamed Daramy inviteret til en tsunami af spørgsmål, der vil fremstille landstræneren i et lys, der kaster lige præcis nul laksepriser, Alt for damerne-forsider eller velbetalte udlandsskifter af sig.

Tilføjelse: Efter udgivelsen af denne artikel har DBU's kommunikationschef Jakob Høyer over for BT kaldt det 'lodret forkert', hvad avisen skriver om dialogen mellem Hjulmand og Daramy.