Scenen er sat i Paris: Holger Rune jagter oprejsning mod sit norske nemesis scroll-down

Scenen er sat i Paris: Holger Rune jagter oprejsning mod sit norske nemesis

Når bolden kastes op i Holger Runes kvartfinale i Rolland Garros, er det igen med Casper Ruud på den anden side af nettet. Nordmanden løb med sejren sidste år, men kommer ikke til at gøre det igen, skriver Christian Hanneborg.

Af Christian Hanneborg
Foto: Getty Images
Sport Euroman

Med den andenseedede Daniil Medvedevs exit i første runde af dette års Roland Garros (vi kaldte den), blev Runes halvdel af lodtrækningen – og dermed også hans vej til en finale mod Carlos Alcaraz – åbnet på vid gab. Runes på papiret sværeste kamp inden titelopgøret blev i tilgift en mulighed – og siden også virkelighed: Han står i kvartfinalen over for sin banemand fra sidste år, norske Casper Ruud.

Rune har spillet solidt og afmålt i den første uge af Roland Garros: fornuftigt tryk fra baglinjen, jævn force i sine i forvejen tonstunge transportslag og ikke for mange unødvendige langfarter mod nettet. Rugbrødstennis, som har fungeret fint mod de indledende runders ret tynde udfordrere.

Roland Garros er nemlig tålmodighedens og tidsmesterens trofæ: Hvis man åbner godteposen for tidligt i løbet af de to ugers strabadser på det røde grus, klarer man den ikke længere end kvartfinalen.

Det var faktisk først i ottendedelsfinalen, hvor Rune besejrede argentinske Francisco Cerundolo i fem lange sæt, at han fyrede på alle cylindre. Men situationen krævede det i den grad også.

Den unge, fremadstormende argentiner havde lagt en djævelsk plan, som gav pote. Han tvang Rune til at spille for mange uovervejede stopbolde ved at bryde Runes yndlingsstopboldmønster: Lad modstanderen løbe efter sin forhånd for derefter at lægge stopbolden fra sin egen baghånd i netop modstanderens forhåndsside, mens denne kramper sig tilbage mod midten. Alle tiders bedste ’Bambi på glat is’-finte og det, franskmændene så vidunderligt kalder contre-pied, kontrafod.

Problemet var bare, at Cerundolo lobbede den højt mod Runes forhånd – den slagposition, Rune har sværest ved at generere fart fra – i de fleste tilfælde, og så var det back to square one.   

Se, hvad vi ellers skriver om: Tennis