Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Superliga

Foto: Getty Images

Superligaen er tilbage: Her er 7 ting, du skal holde øje med i nye sæson

Mens VM-støvet er ved at lægge sig, er det tid til at vende snuden mod vores egen andedam og den danske Superliga. Journalist på Tipsbladet Sebastian Stanbury guider dig til, hvad du skal holde særligt øje med i løbet af det næste år.

FC Københavns forsvar af målet

”Jeg synes, man her i det forgangne forår kunne se et FCK-angreb, der havde den klasse, vi er vant til at se fra dem. Til gengæld nåede københavnernes defensiv aldrig det niveau, vi har kendt FCK på i mere end et årti. Det bliver nøglen til comebacket til den absolutte top for FCK, at de kan få stabiliseret defen­siven. I første omgang har de hentet græsk-svenske Sotirios Papagiannopoulos fra Östersunds FK ind til forsvaret.”

FC Midtjyllands forsvar af mesterskabet

”Sidst FC Midtjylland blev mestre i 2015, blev de nummer tre i den efterfølgende sæson, 12 point bag FC København. Der formåede de simpelthen ikke at opretholde momentum. Nu har de meldt ud, at de skal være en permanent del af mesterskabskampen og har markeret sig i den retning ved først og fremmest at købe Erik Sviatchenko fri fra Celtic. Det bliver spændende at se, hvor meget de opruster, og om de kan holde Brøndby og FCK fra fadet i den kommende sæson.”

Er Anders Dreyer Superligaens nye bomber?

”Når man i sin første hele sæson som seniorspiller bliver topscorer i 1. division, bliver kåret til årets spiller og nærmest egenhændigt spiller sin klub til oprykning, påkalder det sig opmærksomhed. Den 20-årige offensivspiller Anders Dreyer bliver et stort aktiv for nyoprykkede Esbjerg – hvis de kan holde på ham.”

Brøndbys udholdenhed

”Kan Brøndby bejle lige så kraftigt til endnu et mesterskab? Her er fokus både på det fysiske og det mentale. Vi ved, hvor krævende Alexander Zornigers træningsmetoder er, og nu skal spillerne starte forfra oven på den enorme skuffelse, det har været at tabe mesterskabet i de sidste spillerunder. Derudover bliver den stærke trup efter alt at dømme et par profiler fattigere. Kan Zorniger sætte Brøndby op til endnu en fysisk og mentalt udfordrende sæson?”

OB starter forfra (igen)

”Efter endnu en skuffende sæson har OB valgt at viske tavlen ren. Igen. Kent Nielsen, der blev hentet ind i 2015 som frelser efter sit mesterskab med AaB, er blevet fyret, og ind er kommet den tidligere SønderjyskE-træner Jakob Michelsen. Efter tre sæsoner som tophold fra 2009 til 2011 har OB mere eller mindre konsekvent skuffet. Bliver 18/19-sæsonen, hvor OB’s præstationer igen lever op til selvforståelsen i den fynske traditionsklub?”

Fodboldfeber i Vejle

”Den 16. maj var 10.192 mennesker stimlet sammen til kampen mellem Vejle og Fredericia på Vejle Stadion. Det er uhørt mange for en 1. divisionskamp. Nok var entréen gratis, men det tjener stadig som eksempel på, at Vejle Boldklub er mere end klar til det comeback i Superligaen, som klubben spillede sig til med en førsteplads i 1. division. Efter ni års fravær er traditionsklubben tilbage i den bedste danske række. Med en fodboldtosset by og en stærk defensiv i ryggen kan Vejle blive et interessant bekendtskab.”

Jydeliga eller sjællandsliga?

”Da Silkeborg, Lyngby og Helsingør rykkede ud og blev erstattet af Vejle, Vendsyssel og Esbjerg, blev Superligaen to jyske hold rigere. Nu er 10 ud af 14 hold fra Jylland, og den jyske fodbolddominans er ved at blive et tema i fodbolddebatten. Til gengæld er de tre sjællandske klubber bedre repræsenteret i toppen af ligaen, hvor FC København, FC Nordsjælland og Brøndby IF alle forventes at bejle til medaljer igen i år.”

Superligaen sparkes igang på fredag, når Vejle tager imod Hobro på Vejle Stadion klokken 18.00. 

LÆS MERE: ‘Denciks dagbog’ - kapitel 1: “Det kunne ende som et kys i år, drømmer jeg, for cykelsporten elsker naturen om sommeren.”

LÆS MERE: Hjemmevideo fra Karius' fede ferie: Den udskældte Liverpool-keeper ser ud til at være ovenpå igen

LÆS MERE: 36-årig Panini-kort-samler: "Jeg følte mig ikke creepy, men jeg var lidt malplaceret.”