Elitesportsmænd
Foto: Martin Bubandt Fotoass.: Roberts Osis

Tre danske elitesportsmænd fortæller om at ofre alt for en sport, du knap nok vidste eksisterede

De træner tusindvis af timer, lever disciplinerede liv og giver afkald på alt, der ikke har med deres sportslige fremskridt at gøre. Helt uden millionkontrakter dedikerer mere eller mindre ukendte, danske eliteatleter sig til deres sport og valfarter som en slags moderne lykkejægere fra konkurrence til konkurrence for at opnå én ting: Sejrsrusen. Natalie Christina Khayat har talt med tre passionerede, danske mænd, der er blandt de bedste i verden i tre sportsgrene, som du knap nok vidste eksisterede.

K0A9389.jpg

Næsten som at flyve: Benjamin Kjær, trampolinspringer

Da Benjamin Kjærs venner tog på Roskilde Festival for at høre Eminem, tog han på træningslejr. Da han skulle vælge mellem World Games i trampolin og ferie med sin kæreste, valgte han World Games. Og mistede kæresten. Til gengæld har han fire DM-titler bag sig og et VM på vej.

 

Benjamin Kjær sætter af fra trampolinen og flyver så højt, at han er ved at ramme loftet. Med et lille klap på hofterne markerer han, at øvelsen går i gang og udfører så en tredobbelt forlæns salto med halvanden skrue, en dobbelt baglæns salto med to halve skruer og en tredobbelt forlæns salto med en halv skrue, før han slutter af med en sammenbøjet dobbelt baglæns salto med to halve skruer.

Kjær, som er 20 år, gentager igen og igen sin ’fri øvelse’, som er en serie af komplicerede spring, han skal fremvise til november, hvor han repræsenterer Danmark ved VM i Japan. Det er ekstremt vigtigt, at han holder fokus:

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her