Lunar Way -  En ny penge-app med crowdfund-platform
Fund Me-featuren skaber en crowdfund-platform til et par nye sneaks, en ny bærbar eller lidt lommepenge til den caribiske badeferie

5 sindssyge crowdfunding-projekter, der faktisk blev crowdfunded

Ulemper og fordele ved internettet er og vil altid være til diskussion. Men at the World Wide Web i dag har gjort det lettere at skabe kontakt og komme igennem med et budskab til langt flere mennesker er og bliver indiskutabelt. Det er konceptet crowdfunding måske et af de bedste eksempler på.

Præsidentkandidater (Barack Obama i 2008), selvstændig og små start-up-virksomheder var de første til at se crowdfunding-ideens store potentiale, men i dag er det alt fra uudgivet forfattere over gymnasieklasser til fattige universitetsstuderende, der søger økonomisk støtte til større og mindre projekter gennem crowdfunding.

Liselotte Kirkelund er Head of Marketing i Lunar Way - en penge-app med dertilhørende visa kort og egen konto, der på intuitiv og lettilgængelig facon gør det nemt at styre bankkontoen, mens den med sin ’Fund Me-feature’ skaber en crowdfund-platform - om det så er til et par nye sneaks, en ny bærbar eller lidt lommepenge til den caribiske badeferie. Spørger man Liselotte Kirkelund ligger hele tanken om appens crowdfunding-princip i fin tråd med samtiden og vores villighed til at ville hjælpe hinanden.

”Man er ikke bange for at spørge familien om midler til at opnå store og små mål i livet, mens vi som venner også gerne vil bidrage. Det er også derfor, at ’Fund Me’ fungerer som sådan et smart opsparingsværktøj, når man for eksempel vil ud og have den der nye cykel,” siger hun.

Men kan det nu virkelig også passe, eller er det bare noget Head of Marketing siger? 

Scroller du dig ned gennem vores liste med skøre crowdfunding projekter, der faktisk blev crowdfunded, så kunne meget tyde på, at hun faktisk har ret.

1. Combat Kitchenware

Hvordan forener du i fremtiden din kærlighed til Game of Thrones og spejle æg? Svaret er Combat Kitchenware! Skaftet fra et sværd sat sammen med en stegepande – det siger egentlig sig selv! James Brown (det hedder han, og ja, han har toiletsæde-skæg og grønt hår) er manden, der søgte crowdfunding til sin ide og hentede noget ind i omegnen af 325.000 kroner.

2. Tusind dollar kylling burrito

Det var ment som en joke, da Noboro Bitoy, en grafisk designer fra Chicago, søgte 8 dollars til en kylling burrito hos den lokale burrito-forhandler. Det kunne venner, familie og fremmede åbenbart godt unde ham. Han fik nemlig i alt samlet 1.050 dollars ind.

3. Salt-insekt-jagtgevær

Okay, så her har vi at gøre med en pumpgun - til insekter. Du lader din ’gun’ med bordsalt, når du hører fluen summe, og så er det ellers bare at gå på jagt. Skal man tro youtube-reklamens lydspor og gentagne klip af myg, der i slowmotion pløkkes ud af skyerne, så er Bug-A-Salt den mest kontante og ikke-giftige måde at udrydde insekter på. Og de må have et særligt dårligt ry i USA, insekterne, for manden bag fik 3 millioner hjem i sin crowdfunding af sin insekt-pumpgun.

4. I am the one who knocks

Et universitet i Californien ville rejse penge til stipendier gennem crowdfunding. I sig selv ikke et særligt alternativt crowdfunding-projekt, men det var tilgangen til gengæld. Nogen tog nemlig kontakt til skuespilleren Bryan Cranston, bedre kendt som Breaking Bads metamfetamin-sælgende skolelærer og gangster, Walter White a.k.a. Heisenberg. Mod et beløb på minimum 100 dollar indtalte Bryan Cranston i karakter som Heisenberg folks automatisk telefonsvare. Universitet fik i alt næsten en million dollars hjem til stipendier det år.

5. Somewhereinamerica…Er titlen på et Jay Z nummer, hvor rapperen har et rim, der går ’They see I’m still putting work in/Cause somewhere in America Miley Cyrus is still twerkin’. Netop det rim inspirerede Daniel Banaga til T-shirten ’Miley Cyrus is twerking’. For at få sat T-shirten i produktion startede han en crowdfunding og fik med hjælp fra 20 donationer samlede godt 500 dollars ind.

Kilde; Kickstarter, Bug-A-Salt, Crave

 

Om Lunar Way 

Lunar Way er en ny penge-app, der gør det nemt at spare op på din smartphone med hjælp fra venner og familie. Samtidig er det en langt mere intuitiv måde at håndtere privatøkonomien på, mens den tillader en rentefri kassekredit på op til 10.000 kroner for 79 kroner om måneden gennem Nykredit.

Lunar Ways centrale features er:

- Gratis kreditkort og gratis konto
- Hurtig opsætning af konto
- Hurtig kortaktivering
- One-touch spærring af konto
- Et feed, der fortæller, hvad man bruger sine penge til
- Månedlige rapporter om ind- og udgående beløb
- Nem tracking sorteret efter brand, butik, eller type forbrug
- Opsparing til noget, man ønsker sig, med featuren Goals
- Betaling af regninger med et swipe
- Kassekredit på 10.000 kr. for 79,- pr. måned uden renter

Se, hvad vi ellers skriver om: Penge og Apps