PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

90’er nostalgi: Kickstarterprojekt vil udgive nyt spil til Nintendo 64

90’er nostalgi: Kickstarterprojekt vil udgive nyt spil til Nintendo 64

Siden Nintendo 64 gik ud af produktion i 2003, er der ikke produceret et nyt spil til konsollen, men nu kommer det nye ’40 Winks’ snart i produktion.

Husker du med glødende nøjagtighed, hvordan spillene ’Super Mario 64’, ’Zelda: Ocarina of Time’ og ’Super Smash Brothers’ med deres firkantede 90’er-æstetik fik dit teenagehjerte til at banke ti gange hurtigere? I så fald kan du glæde dig over et nyt kickstarterprojekt, der vil producere spillet ’40 Winks’. Det bliver det første spil, der bliver udgivet, siden den klodsede plastikkonsol gik ud af produktion i 2003.

Spillet lægger sig i rækken af Nintendo 64-sandkassespil, hvor ’Super Mario 64’ og ’Zelda’ åbnede en fiktive verdener med forskellige missioner, pointsystemer og endeligt målet om at besejre en ond despot, der har korrumperet eventyret.

På grund af dårlig økonomi nedlagde spilfirmaet GT Interactive bag ’40 Winks’ i 1998 planerne om at udkomme på Nintendo 64. Men nu 19 år senere har retro-spiludvikleren Piko Interactive fundet de støvede skitser op fra gemmerne med planen om at udgive spillet.

Kickstarteren har i skrivende stund indsamlet 540.000 kroner, der overstiger målet på 120.877 kroner med 446 procent. Der er 21 dage før kickstarteren slutter, og hvor meget retro-spillet kan nå at indsamle er derfor ikke til at vide. Men det er allerede klart, at spillet bliver en realitet.