Designet fremstår friskt og fornyende − men også simpelt og selvfølgeligt. Det er en sjælden kombination, men Samsung Galaxy Book Flex er også en sjældent vellykket bærbar.

Computeren vejer kun 1,2 kilo, og den er slank uden snyd. Forstået på den måde, at profilen er 1,3 centimeter, uanset hvor man måler. Det stramt symmetriske design er en flot kontrast til de kileformede konkurrenter. Der er blank metal på de lige kanter, mens top og bund fremstår i blå metal.

Den ’kongeblå’ kulør genfindes på tastaturet, der på forunderlig vis er præcist og behageligt, selvom de ultraflade taster knapt nok bevæger sig. Den store, glatte pegeplade er også en fornøjelse. Fingeraftrykslæseren er forklædt som en tast i højre side, mens webkameraet er af den traditionelle type uden ansigtsgenkendelse.

com_1.jpgMest imponerende er touch-skærmen på 13,3 tommer (1920 x 1080). Den er nemlig baseret på Samsungs QLED-teknologi, som i den grad er ’kendt fra tv’ (selskabets fladskærme) og her for første gang finder vej til en computer. Man ser straks, at farverne stråler mere end normalt, uden at det virker kunstigt. Lysstyrken er også i top, og når man trykker på den særlige ’udendørsknap’, hæves blusset til vilde 600 nits, så skærmen let kan aflæses i direkte solskin trods den spejlblanke overflade.

Når man drejer skærmen 360 grader, sidder man med en tablet med pen, som er integreret i computerens højre side. Samsung kalder den ’S-pen’ som til Galaxy Note, men den er baseret på velprøvet Wacom-teknologi, der ikke kun fungerer til håndskrevne noter, men også til tegne- og malekunst. Via Bluetooth kan pennen desuden bruges som fjernbetjening fx ved præsentationer.

Film og musik gengives hæderligt af de to AKG-højttalere på kanten. Her finder vi også stik til hovedtelefoner, USB-C, to Thunderbolt-porte og en slæde til microSD-kort.

com_2.jpgI Danmark sælges computeren kun i én konfiguration med Intels nyeste i7-processor, Iris-grafik, 16 GB RAM og 256 GB SSD-lager. Det gigantiske batteri (70 Wh) holder computeren kørende i 12-14 timer – vel at mærke i den virkelige verden. Det er på kanten af overkill.

Måske derfor har Samsung indbygget en trådløs oplader i pegepladen, som kan fylde strøm på din mobil eller dine øretelefoner. Værdien er nok begrænset i praksis, da computeren vanskeligt kan bruges imens, men det er da innovativt og overskudsagtigt. Prisen kan virke voldsom, men i lyset af skærmen, pennen, batteriet og det helstøbte design får du fuld valuta for pengene. Og nok en del misundelige blikke.

Samsung Galaxy Book Flex koster 15.500 kr. og kan købes her.