Kameraet i de fleste smartphones er efterhånden så godt, at det er blevet overflødigt at slæbe et stort spejlrefleks med ud, når oplevelser skal foreviges. Men selvom smartphones er gode til at knipse billeder, så kan det nogle gange være farligt at hive den op af lommen, hvis den kommer i kontakt med vand eller andre elementer, der kan sive ind i den dyre elektronik.

Og det er her, små actionkameraer kommer ind i billedet. Seneste skud på stammen er Canons IVY REC, der både er stødsikkert og vandtæt. Kameraet fungerer også som en karabinhage, der kan sættes fast i et bælte eller en taskestrop. Det lille kamera har en 13-megapixel billedsensor, mulighed for at optage HD-video og Bluetooth og Wi-Fi forbindelse, så det kan synkronisere med en app til mobilen.

Canon_Ivy_Rec_Spec_Module_010-1e0ef4c1-e0e9-11e9-b999-b083fea00fac.jpegCanon IVY REC vejer kun 90 gram og kommer i fire forskellige farver: Stone, Dragonfruit, Riptide og Avocado.

De farverige kameraer fra Canon er ikke de første på markedet for action-billeder. Mest kendt er nok det amerikanske firma GoPro, der også laver små, modstandsdygtige kameraer, der kan holde til det meste.

Canons bud på et action-kamera kommer til at koste omkring 880 kroner og kan forudbestilles nu.