Elon Musk har sagt det mange gange. Udviklingen af teknologi og kunstig intelligens udgør lige nu en af de største trusler mod menneskeheden. Og hvis du har brug for flere beviser end blot ordene fra en af verdens største teknologi-ledere for, at teknologien er mere skræmmende nu end nogensinde før, så bare tag et kig på din iPhone. Her kan du nemlig søge efter en lang række ord i dit billedbibliotek - og det kan føre til nogle lettere ubehagelige resultater.

Twitter-brugeren ellieeebwu postede i mandags et Tweet, hvor hun bad kvinder om at indtaste søgeordet ‘brassiere’ (bh) blandt deres billeder og se, hvad der dukkede op. Tweetet gik viralt med mere end 12.000 retweets og 23.000 likes, og flere brugere kunne berette, at søgeordet bragte dem billeder af dem selv iført bikinier og undertøj - og sommetider mindre end dét.

Den amerikanske model Chrissy Teigen greb også til tasterne, da hun havde udført forsøget på sin egen telefon, hvilket havde frembragt “alle bryst- eller kavalergangsbilleder”, hun nogensinde har taget. 

Ifølge The Verge er den tekniske forklaring bag funktionen, at Apple med iOS 10-opdateringen i 2016 tilføjede en billedgenkendelsessoftware. Det betyder, at Foto-app’en kan finde frem til forskellige objekter på din telefon, som den dog trods alt holder til din egen enhed.

Man kan  søge på tusindvis af ord, hvoraf ‘bh’ tilsyneladende er et af dem. Teigen har selv forsøgt sig med andre ord,  herunder ‘bryster’ og ‘mad’. Søgeordet ‘penis’ er dog endnu ikke tilgængeligt, kan modellen berette.