Fremover skal det være muligt at skrive til folk i Messenger og WhatsApp, mens man bruger Instagram, hvis det står til Mark Zuckerberg.

Der er nemlig fremlagt nogle stadigt sparsomme planer om at sammensmelte de tre apps til én superapp, hvor alle tre kommunikationsplatforme skal fungere på tværs af hinanden.

Et mareridt for folk, der ikke bryder sig om at have for mange kontakter, eller som frygter dataindsamling, men en genistreg for dem, der gør en dyd ud af at bruge de sociale medier som andet hjem. Mark Zuckerberg og Facebook har også beordret deres tekniske afdeling til at lave den nye app krypteret, så ingen skal kunne have adgang til de beskeder, man sender til hinanden.

Den kritiske person vil her tænke, at facebook ikke ligefrem er kendt for at passe godt på data, og det vil måske også være velberettiget, hvis man ser på de seneste års sager med facebook i midten. Mark Zuckerberg har siddet skoleret overfor den amerikanske kongress samt EU-parlamentet, efter det kom frem, at Facebook ulovligt havde høstet 50 mio. brugeres data. 

Facebook håber at kunne udkonkurrere messageapps fra Google og Apple ved at samle de tre vitale platforme under et flag. Sammenlægningen vil først ske engang i 2020, skriver New York Times.