Sex-frekvensen går op og ned i selv de bedste ægteskaber. Men ikke nok med, at rutiner, børn, pligter og generel afmatning i den fysiske elektricitet kan få antallet af hyrdetimer til at dale. Ofte kan den ene part gå med en opfattelse af, at den anden part hele tiden lader hovedpiner, træthed, huslige pligter og andre undskyldninger forhindre det så hedt ønskede knald.  Kombineret med tiltagende liderlighed, kan oplevelsen af, at ens seksuelle behov er uønsket, føre til gevaldige frustrationer. De fleste har nok prøvet det på et eller andet tidspunkt i et forhold.

Til gengæld er det vist de færreste, der reagerer på samme måde som en mand, der, da hans kone var på vej til lufthavnen for at tage på en 10-dages rejse, sendte hende et regneark, hvor han nøjeregnende havde noteret alle hendes undskyldninger for ikke at ville gå i seng med ham i løbet af den seneste måneds tid.

Hans kone syntes, hun ville dele det på reddit, hvorfra hun siden har fjernet det. Men magasinet Esquire har været snilde nok til at kopiere den, for udenforstående, underholdende opvisning i smålighed. For eksempel, har han 19. juni, som konens undskyldning for ikke at hoppe i kanen med ham, anført:

"”Jeg er lige kommet hjem fra træningscenteret, jeg føler mig ulækker” (vaskede sig ikke inden næste morgen).”På plussiden kan man sige, at ægtemanden i det mindste fik noget tre gange på syv uger. Det kommer han nok ikke til fremover.