Google Glass har ikke engang vist sit potentiale endnu, og allerede er Google skridtet videre mod næste opfindelse: En ny, 'smart' kontaktlinse, der bliver udviklet med henblik på at hjælpe diabetespatienter.

I øjeblikket bliver Googles prototype på en kontaktlinse udviklet til medicinsk anvendelse. Den er skabt af to tynde lag biokompatibelt materiale og har trådløs chip, antenne og en sensor, hvilket gør den i stand til at måle glukoseniveauet hos patienter med diabetes.

"Vi tester i øjeblikket en smart kontaktlinse, der er skabt til at måle glukoseværdi i tårer med hjælp fra en lille trådløs chip og en miniature glukose-sensor, der er sat ind mellem to lag blødt kontaklinse-materiale," skriver Google i en blogpost.

Google undersøger ligeledes muligheden for at inkorporere små LED-lys i kontaktlinsen, som kan blinke hvis glukoseværdien er over eller under et givent niveau.

Google understreger, at teknologien og udviklingen stadig er på et begyndende stadie, men at de søger partnere med mere lægelig erfaring til at udvikle linsen i fællesskab.

"Det er stadig tidligt i forløbet, men vi har gennemført flere kliniske studier, der har hjulpet med at raffinere vores prototype," skriver Google, der i fremtiden håber at kunne hjælpe diabetespatienter med at kontrollere deres sygdom.

FACEBOOK Bliv ven med Euroman