Du kender måske følelsen af at spole igennem et Instagram-feed, der synes kedeligt, rodet og irrelevant. Nu vil Instagram imidlertid udruste dig med et værktøj, der kan hjælpe dig til et mere strømlinet feed med indhold fra brugere, du rent faktisk interesserer dig for.

Således kan man fra i dag beskue de brugere, man følger, i såkaldte 'following categories'. Går man ind på sin profil og ser, hvem man følger, vil man nu blive mødt med kategorierne 'mindst interageret med' og 'mest viste i nyheder'. Førstnævnte viser de profiler, der kun sjældent udgiver indhold, du synes godt om eller kommenterer, mens sidstnævnte præsenterer dig for de profiler, der fylder mest i dit feed. Hermed kan du overskueliggøre, hvem du skal unfollowe for at få et mere relevant feed.

IG.jpg

Opdateringen præsenterer ligeledes muligheden for at sortere de brugere, du følger, så du nu kan se, hvem du har fulgt i længst tid. Dette kan måske afsløre gamle bekendtskaber, der er gledet ud af dit liv og ikke længere fortjener din Instagram-opmærksomhed. 

Instagram stiler med de nye funktioner efter at forbedre brugeroplevelsen i en grad, der vil få dig til at bruge mere tid på appen, og derved hæve Instagrams reklameindtægter.

Efter 10 år på markedet bliver Instagram det første, store sociale medie, der selv animerer dig til at skære ned på antallet af følgere.