Der kommer en dag, hvor smartphonen ikke længere vil være limet til din hånd. Det forudsagde Facebooks CEO Mark Zuckerberg, da han i sidste uge fremlagde det sociale medies ambitiøse planer frem til 2026 ved Facebooks årlige udviklerkonference F8. Det skriver Business Insider.

Planen, der første gang blev afsløret i april sidste år, indeholder flere spådomme, og en af dem er, at vi i fremtiden kommer til at leve i en verden uden skærme. I stedet for at stirre ind i smartphones, bærbare computere, tablets og tv-skærme, vil alle computerrelaterede aktiviteter fremover blive projiceret direkte ind på nethinden, og det nye tastatur er helt enkelt menneskets hjerne.

På konferencen sagde forskningslederen hos den Facebook-ejede virksomhed Oculus Research, der bl.a. udvikler VR-briller, at Augmented Reality-enheder med teknologi, der lader brugeren anvende deres funktioner blot ved at tænke på dem, inden for fem år vil være gode nok til at blive lanceret på det brede marked. Og det, forudsiger Facebook, vil være lig med en række håndholdte teknologiske enheders død – herunder smartphonen.

Hvis udviklingen går, som Facebook forudsiger, åbner det også op for potentielle scenarier, hvor teknologivirksomheden kan få adgang til alt du ser, hører – og måske endda hvad du tænker. Og hvis Mark Zuckerbergs 10-års plan holder stik, kan den dag komme hurtigere, end du forventer.

LÆS OGSÅ: Michael Grønager hjælper Europol og FBI med at fange hackere, narkohandlere og terrorister på nettet

LÆS OGSÅ: Russerne infiltrerer dine data! Sådan får du bedre it-sikkerhed uden at anstrenge dig ved computeren

LÆS OGSÅ: Så let kan folk se dine skjulte og glemte billeder på Facebook