Mastercard vil stoppe uønskede betalinger efter prøveperioder

Mastercard vil stoppe uønskede betalinger efter prøveperioder

Står det til Mastercard skal det være nemmere at undgå uønskede betalingsabonnement.

Du kender det. En streamingtjeneste tilbyder en måneds gratis prøveperiode, men du skal selv stoppe abonnementet efterfølgende, ellers bliver det et betalingsabonnement.  I stedet for en måneds gratis serier og film, får du en regning på 200 kroner, og nogengange er kransekagen endda toppet med en bindingsperiode.

Det vil kortudstederen Mastercard give dets brugere mulighed for at undgå, skriver de i en pressemeddelelse. Fremover skal brugerne selv gå ind og acceptere, at firmaet må trække penge fra ens kort, før det er muligt. Så når den 30 dage lange prøveperiode stopper, får man et bip eller en mail fra det selskab, man har startet en prøveperiode hos. Her skal de klargøre det præcise beløb, de har tænkt sig at trække, hvornår pengene vil blive trukket, samt hvordan man kan opsige abonnementet.

Det er gode nyheder for glemsomme og travle folk, der har en tendens til at ville prøve tingene af, før de køber dem. Så er du én af dem, kan du jo håbe, at konceptet vil sprede sig. Indtil videre har det mødt stor glæde på internettet.  

Se, hvad vi ellers skriver om: Tech