Sonys trådløse højttaler ligner en klassisk lampe til olie eller petroleum. Lyset udspringer fra en diode i bunden af den glasklare cylinder, der effektfuldt reflekterer det gyldne skær. Intensiteten kan justeres i 32 trin, eller man kan få lyset til at flakke blødt som fra en levende flamme. Lampen er for svag til at læse ved, men stemningen er stærk.

Og så spreder den altså både lys og lyd. Tre aktuatorer sender vibrationer gennem røret af organisk glas, som gengiver de højeste frekvenser, mens mellemtonen håndteres af en enhed i den tunge metalfod. Klangen er lys og luftig med en behagelig klarhed og transparens. Lyden spredes 360 grader og er meget svær at retningsbestemme, hvilket er fint til dæmpet stemningsmusik, også i store rum, men knap så fint til koncentreret lytning, hvor man savner bund og stereoperspektiv (med mindre man køber to højttalere).

Udover Bluetooth understøttes Spotify via wi-fi, og det senest afspillede nummer kan startes med et enkelt tryk. Alle knapper er diskret integreret i lampens fod, der også huser en 3,5 mm lydindgang og et genopladeligt batteri med otte timers spilletid.

Desværre er her ingen indbygget Google Assistent. Det var ellers oplagt med denne mulighed for at udspørge ’lampens ånd’. Nøgternt set får du også mere hi-fi for pengene med en traditionel model. Men Sonys designhøjttaler kompenserer med sit magiske miks af lys, lyd og lir.

Sony LSPX-S2 til 4.500 kr. www.sony.dk