Flipboard

Få alle dine nyheder ét sted, og styr sikkert udenom dit clickbait-fyldte Facebook-feed. Med Flipboard får du artikler kurateret og serveret fra dine favoritmedier inden for alt fra politik og erhverv til design og madlavning samlet i let navigerbare ’smart magazines’, som app’ens algoritme finder baseret på dine interesser – hvis altså ikke du vælger at skræddersy dine helt egne. App’en inkluderer på nuværende tidspunkt ikke danske medier, men til gengæld er New York Times, Forbes, Wired, GQ, ESPN og en lang række andre internationale medier alle repræsenteret.

Gratis i App Store og Google Play.

Headspace

Meditation og mindfulness er populært som aldrig før, og hvis du vil med på zen-bølgen, bliver det ikke meget nemmere at tage en daglig pause fra en stressende
hverdag end Headspace. Bag app’en står britiske Andy Puddicombe, der er tidligere buddhistisk munk, og han leder dig venligt gennem guidede meditationer af 10-20 minutters varighed, som udviklerne påstår, at du kan udføre overalt – om end en proppet bybus nok bør frarådes for begyndere. De basale, introducerende meditationsøvelser er gratis, mens de mere avancerede forløb kræver, at du tegner abonnement.

Gratis i App Store og Google Play.

Yummly

Lad din indre ’foodie’ gå amok i mere end en million forskellige opskrifter i madlavningsmekkaet Yummly. App’en samler og serverer forslag til opskrifter fra en lang række populære madsites og blogs, som du kan lade dig inspirere af til daglig, ledsaget af udførlige instruktionsvideoer og andre tips.
Det er også muligt at gemme og samle opskrifterne til senere brug, og ingredienserne kan overføres til en digital indkøbsliste med et enkelt klik, så du kan se præcis, hvor meget du skal købe ind til dit næste køkkeneksperiment.

Gratis i App Store og Google Play.

BodyBarista

Er du træningsnarkoman og træt af at stå og fumle med målebåndet for at se, om dine svulmende overarme er vokset, kan ’BodyBarista’ være løsningen for dig. De danske udviklere bag app’en bruger din smartphones kamera til at kortlægge din krop og de enkelte muskelgrupper, og dermed får du mulighed for at følge dine træningsresultater ned til mindste detalje, uge for uge. Ifølge BodyBarista er den patenterede teknologi, som app’en er baseret på så præcis, at målingerne af din krop blot har en usikkerhed på én til 1,5 procent. 

Gratis i App Store. Tilkøb i app.

Haven

Ingen ringere end Edward Snowden har været med til at skabe ’Haven’, der forvandler din gamle smartphone, der er kommet i overskud, til et effektivt overvågningssystem. Haven bruger telefonens kamera, optagefunktion og bevægelsessensorer til at registrere enhver indtrængen og sender en advarsel via sms til din primære telefon.

App’en er først og fremmest udviklet til whistleblowers, forfulgte menneskerettighedsforkæmpere eller andre, der har reel grund til at være paranoide, men kan også fungere som en billig overvågningsløsning til hjemmet, så du kan tage på ferie med god samvittighed.

Gratis i Google Play.

Adobe Scan

Smid din gamle, klodsede scanner ud og erstat den med en brugervenlig app, du kan tage med dig overalt. Ved hjælp af billed- og tekstgenkendelsesteknologi gør
Adobe Scan det muligt at tage billeder af fysiske dokumenter – fx formularer, visitkort, noter eller kvitteringer – på en smartphone og forvandle dem til pdf-filer, som efterfølgende kan redigeres i Adobe Acrobat Reader. Simpel scanning i app’en er gratis, mens mere avancerede funktioner kræver, at du tegner abonnement.

Gratis i App Store og Google Play. Tilkøb i app.

LÆS MERE: Rygte: Apple vil gøre det billigere for dig at købe en MacBook

LÆS MERE: Den næste iPhone bliver for stor til at være i dine lommer

LÆS MERE: 9 apps, der gør dit liv lettere