Den flyvende bil er ikke længere blot et utopisk sci-fi fænomen. Inden året er omme, vil virksomheden Kitty Hawks bil med vinger – hvis man overhovedet kan kalde det en bil – lande (eller lette) på markedet, og bag projektet står bl.a. Google-boss Larry Page.

Det skriver New York Times, der har været i San Francisco, hvor Kitty Hawk for nylig fløj sin jomfrutur over Clear Lake nord for den amerikanske storby.

”Vi har alle drømt om at flyve ubesværet. Jeg er begejstret ved tanken om, at jeg en dag meget snart vil kunne kravle op på min egen Kitty Hawk Flyer og få en hurtig og personlig flyvetur,” siger han i et skriftligt svar til New York Times.

Kitty Hawk er blot et af en række Silicon Valley start-ups, der har taget udfordringen at skabe en flyvende bil op. Både Airbus, Uber og Dubais regering er også med i ræset, men det ser ud til, at Kitty Hawk kommer først over målstregen.

Kitty Hawk Flyer er en åben, 100 kg tung maskine med plads til en person. Den elektrisk og får fremdrift af otte batteridrevne propeller, der ifølge New York Times larmer lige så meget som en speedbåd. Der endnu ikke offentliggjort en pris, men virksomheden tilbyder en rabat på 2.000 dollars, eller ca. 13.500 kr., til alle, der er klar til at skyde 100 dollars i projektet nu.

Se nærmere på verdens første flyvende bil her: