Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

15 forrygende film du kan streame

15 forrygende film du kan streame

Vi kigger hele tiden på, hvad der er værd at streame (vi er vokset fra flow-tv). Der er seks serier, der stadig holder, og vi glædes over de mange sjove kvinder, der stormer frem. Men der er også masser af gode film både klassiskere og af nyere dato. Her er 15 gode tilbud.

’Midnight Cowboy’ på HBO Nordic

Det handler om overlevelse i New Yorks barske gader anno 1969, hvor vi følger bagsiden af den amerikanske drøm på aller fornemmeste drama-facon. Klassikeren blev både Dustin Hoffmanns og Jon Voights (Angelina Jolies far) gennembrud, og den blev en forløber for måden, 1970’ernes film begyndte at se på Amerika på.

’Inside Llewyn Davis’ på Netflix

Coen-brødrenes seneste film er blandt deres absolut bedste. Oscar Isaac agerer folk-musikeren, der kommer en akkord for tidligt i Greenwich Villages spirende mundharpe- og guitar-miljø. Og som i enhver anden Coen-film er karaktererne tossede, og tonen både rørende og morsom. Samtidig er musikken eminent.


https://www.youtube.com/watch?v=LFphYRyH7wc

’The Wolf of Wall Street’ på Viaplay

Leonardo DiCaprio er ofte en mand, der deler vandene, men efter denne perle kan der ikke være nogen tvivl tilbage: Leo er én af sin generations største skuespillere, hvilket man kan nyde i hver eneste scene i Scorsese-filmen om finanskrisens vanvid og menneskers trang til hele tiden at ville have mere fest, flere kvinder og masser af pulver til næseborene.

LÆS OGSÅ: 6 serier der sluttede alt for tidligt

’The Thin Red Line’ på Netflix

En storslået krigsfilm med masser af tvists, som man kun kan forvente det af instruktør Terrence Malick (’Tree of Life’). Det handler om 2. Verdenskrig, men billederne handler om soldaternes indre sjælepinsler.

’Fear and Loathing in Las Vegas’ på HBO Nordic

Med meskalin og masser af vanvittige idéer i baghånden begiver en journalist og hans advokat sig ud på en halsbrækkende færd mod Las Vegas – for at dække et ørkenracerløb. Johnny Depp og Benicio del Toro er suveræne i denne filmversion af gonzo-journalist Hunter S. Thompsons geniale roman.

’Reconstruction’ på Netflix

En mand møder en kvinde. Magi opstår. Det er den enkle præmis i danske Christoffer Boes spillefilmsdebut fra 2003. Alt andet i filmen er til gengæld ikke enkelt, men derimod så dybfølt, visionært og smukt, at man blæses tilbage i sofaen.

LÆS OGSÅ: Magtens mand: De 7 mest solide Frank Underwood citater

’The Wrestler’ på Viaplay og HBO Nordic

Egentlig kan den aldrende wrestler slet ikke hænge sammen fysisk længere, men da han vælger at indstille karrieren, begynder det vise sig, at uden wrestling er han ingenting. Og hvad gør man så? Mickey Rourke gjorde comeback efter sin personlige deroute igennem årtier, og han er så formidabel, at man både gyser og småtuder undervejs – og så kan man formentlig aldrig ryste filmens slutscene af sig.

’You Laugh But It's True’ på Netflix

Hvis du ikke er helt skarp i, hvem Jon Stewarts efterfølger på ’The Daily Show’ egentlig er, så behøver du bare se denne dokumentar om Trevor Noah for at vide, at showet ikke bliver værre med ham i værtsstolen. Noah er nemlig både selvudleverende, samfundskritisk og cool, og dette indblik i sydafrikanerens forberedelser til et stand-up-show er flot fortalt.

’Kill Bill, vol. 1 & 2’ på Viaplay

Hvad skal man egentlig sige? Instruktør Quentin Tarantino er sin egen og med denne fortælling om en kvinde, der går på hævntogt gennem verden, kombinerer han alle sine udsvævende interesser, som spænder lige fra manga-tegneserier, til hævngerrige forbrydere og japanske kampfilm. Filmene kan med stor fordel ses ud i et stræk.

’Life Itself’ på Netflix

Et enormt dybfølt og interessant portræt af den nok største filmanmelder gennem tiderne; Roger Ebert. Gennem fortællingen lærer vi ikke kun om manden, men også om den omskiftelige filmverden og om måden, vi alle ser en film forskelligt på.

’Chinatown’ på HBO Nordic

Det er svært at nævne mange film, der holder et så højt niveau er i hvert eneste sekund, som netop ’Chinatown’ gør. Jack Nicholson leverer én af sit livs bedste roller som privatdetektiv, og Roman Polanski topper sig selv med en fortælling fra USA’s dystre 1970’ere.

’The Lincoln Lawyer’ på Netflix

Matthew McConaughey kan ikke roses nok, men denne lille perle af en film fra 2011 er på særeste vis druknet i al hans anden succes. Skuespilleren er her fuldstændig brillant i rollen som gennemkorrupt advokat, der pludselig befinder sig i en situation, der udfordrer hans ellers blakkede moral.

’De andres liv’ på TV2 Play

Da en overbevist Stasi-ansat bliver sat til aflytte en bohemehjem i det mørke DDR, udvikler han en regulær forelskelse i bohemeparrets liv. Det skaber en fascinerende fortælling om clashet med mellem frihed og ensretning, og filmen vandt med god grund en Oscar for bedste udenlandske film.

’Fish Tank’ på Netflix og Viaplay

Det meste ændrer sig for den 15-årige, utilpassede Mia, da hendes mor introducerer hende for sin nye kæreste. Han påtager sig, at behandle Mia som en datter – eller måske mere end det. ’Fish Tank’ er billedmæssig overlegen køkkenvaskrealisme, og både den unge debutant Katie Jarvis og den altid fremragende Michael Fassbender spiller røven ud af de socialklasseslappe bukser.

’Beyond’ på Netflix

Pernilla August (der engang var gift med Bille) kom så og sejrede med sin debutfilm, hvor Noomi Rapace (’Mænd der hader kvinder’) spiller en kvinde med ar på sjælen. Ar som bliver rippet op, da der ringes fra hospitalet om, at hendes mor gerne vil se hende. Turen går således tilbage til barndommens gader og boligblokke, mens historien og skuespillet både er smukt og hjerteskærende.

LÆS OGSÅ: 6 sjove du kan streame nu

LÆS OGSÅ: 9 oversete film og serier på streamingtjenesterne

LÆS OGSÅ: Ny trailer for sommerens varmeste film