9 (oversete) film og serier på streamingtjenesterne lige nu

9 (oversete) film og serier på streamingtjenesterne lige nu

Casper Hindse tager hermed hul på sin nye blog, hvor han vil guide gennem streaming-strømmen.

’Silicon Valley’ på HBO Nordic
Drama og komedie går fornemt hånd i hånd på den mest nørdede måde i serien, hvor den teknologiske guldfeber koger, og den ene geek efter den anden knækker nakken på mislykkede styresystemsidéer. Men én nørd, Richard, forsøger at lægge dalen ned på sin helt egen måde. Og det gøres både sjovt, oplysende og med masser af panikangst.

’Stoker’ på C More Play

I et aparte familietrekantsdrama mellem enke, datter og onkel overstråler det nye stjerneskud Mia Wasikowska alt og alle. Og alle er bestemt nogen, når filmens andre bærende roller tæller Nicole Kidman og talentfulde Matthew Goode (’Watchmen’ og ’A Single Man’). Det faktum gør det kun endnu mere imponerende, at 25-årige Wasikowska ejer den visuelt smukke thriller fra start til slut.

’Looking’ på HBO Nordic

Serien opnåede kultstatus i USA tidligere i år, fordi den tager homoseksuelle mænd mere seriøst, end man ellers normalt ser i Hollywoods filmbaghave. Der er dømt indiefilm-feeling fra første til sidste sekund i ’Looking’, hvor vi følger fire unge mænds liv i San Francisco. Både op- og nedture samt alle de komplikationer, der kan opstå, når man ikke ved, om man er tætte venner eller kommende kærester, får frit spil. Intet er skabagtigt, men alt er til diskussion og samtidig underholdende underspillet.


’Before Midnight’ på C More Play

Skulle uheldet være ude, og du altså ikke har set ’Before Sunrise’ (1995) og ’Before Sunset’ (2004), så lav din egen lille binge-aften og tag hele trilogien i ét hug. Oplevelsen vil uden tvivl være vittig, udfordrende og rørende på en måde, man sjældent har set lignende i filmhistorien. Skuespillerne (Ethan Hawke og Julie Delpy) er de samme i alle tre film, og de ældes med ynde over små 20 år. Trilogien er fremragende, og ’Before Midnight’ et ubegribeligt smukt punktum.

’Tiny Furniture’ på Netflix

Hvis man er til serien ’Girls’, så er Lena Dunhams første fuldlængdefilm en absolut must see. Stort set alt i filmen er forløber for den mesterlige serie om de fire selvovervurderende Brooklyn-piger med mindreværdskomplekser, og med ’Tiny Furniture’ skabes selve tonen, der gør ’Girls’ til så definerende en serie. Se den!

’You're Welcome America’ på HBO Nordic

Will Ferrells Broadway-show om årene med George W. Bush som præsident er intet mindre end storartet politisk satire. Ferrell selv spiller Bush, og han får undervejs gæster fra sin embedsperiode på besøg. Man skal ikke forvente, at Ferrell er den tidligere præsident i gestik og tale, men han leverer nu alligevel konstant fremragende one-liners, og samtidig er der plads til, at de besøgende komikere kan funkle undervejs.

’Spoils of Babylon’ på C More Play

Nu vi er ved Ferrell, så skal hans nyeste påfund også nævnes. ’Spoils’ fik en uhørt hård medfart af flere kritikere efter første episode, men serien, der er en parodi på gamle engelske serier som ’Tornfuglene’ og ældre amerikanske dramaer baseret på store romaner, vokser sig faktisk stærk og underholdende med sit dybt ironiske univers. Både Carey Mulligan, Tobey Maguire, Tim Robbins, Val Kilmer, Jessica Alba og Kristen Wiig spiller røven absurd langt ud af de overkarikerede kostumer, og giver man serien lidt tid, er her grin at hente på en helt finurlig metamåde, som kun Will Ferrell kan producere det.

’Take Shelter’ på Netflix

Er han tosset ham hovedpersonen, der mener at vide, at dommedag snart prikker os på skulderen? Med denne enkle tilgang samt masser af thriller- og gyserelementer leverer Michael Shannon en monumental præstation som gennemsnitsamerikaneren Curtis fra Ohio, der mener at kunne se verdens ende nærme sig. Men er han bare en tosse – eller er det alle os andre, der er bindegale?

’Penny Dreadful’ på HBO Nordic

Hvis man er til gotisk uhygge og tågede, krogede gader i London, så er Josh Hartnett og særligt Eva Green fænomenale som bekæmpere af det overnaturlige i Victoriatidens engelske hovedstad. Klicheerne fra klassisk litteratur med særlig vægt på ’Frankenstein’ og ’Dracula’ står i kø, men afløser alligevel hinanden så elegant, at man ikke kan andet end blive underholdt af den skamløshed, som serien lægger for dagen.

LÆS OGSÅ: Alle tiders bedste film: Imperiet vender tilbage

LÆS OGSÅ: Ice Cubes søn med i ny N.W.A.-film

Se, hvad vi ellers skriver om: Casper Hindse