Nick Levin


Nick Levin er ikke fotograf. Han arbejder for Søværnet og patruljerer i Nordatlanten omkring Grønland, Færøerne og Island. Men når han er på arbejde, er det svært at lade være med at fotografere. Den barske natur og det store skib er taknemmelige motiver, der automatisk skaber scener, der indbyder til at blive foreviget. Det resulterer i fotografier, der både er brutale og fortæller om et liv og et arbejde, der er fjernt fra det, andre mennesker laver.

Men de sceniske fotografier, Nick Levin tager på skibet, får modspil af de billeder, han tager, når han er hjemme i Danmark. Blandt venner i trygge omgivelser er motiverne mere tilfældige. Naturens umiddelbare æstetik træder i baggrunden for impulsive portrætter af en en gruppe løsslupne unge mennesker, hvor hverken nøgenhed eller blufærdighed spiller nogen rolle.

Om det at fotografere fortæller Nick Levin:

"Nogle af mine venner er lidt alternative. Alt hvad der skævt og underligt fanger min interesse og alt hvad der er kedeligt og "normalt" kan jeg ikke finde ud af, at tage billeder af. Stemning, bevægelser og en form for action er nok det jeg ubevidst fotograferer mest og som fanger mig.

I Nordatlanten omkring Grønland, Færøerne og Island, hvor jeg arbejder, er det noget andet at tage billeder. Isbjerge, nordlys og høje bølger. Billeder, hvor der kun er natur og ingen mennesker, holder jeg også meget af. Men hér må gerne være et twist også. Så denne gang har jeg taget et full body Donnie Darko kostume med og har fået overtalt en af mine kolleager til at kravle op på toppen af et bjerg og posere for mig.

Vi lægger også til i havne, hvor det er spændende at gå på opdagelse. Et sted i Grønland ligger der en forladt mineby midt ude i ødemarken, hvor husene stadig står delvis intakte med biler, dukker på børneværelserne eller konservesmad i køkkenskabene. Her kan man også finde moskusokser, som af og til går ind i husene, når det stormer udenfor. Jeg husker for et par år siden, hvor jeg lige havde lagt mit kamera ned på mit lukaf (værelset ombord, red.), da jeg var træt af at have det om skulderen hele tiden. Så gik jeg på dækket for at stene over udsigten, og ud af det blå kom en blåhval op med sin unge kun 5-10 meter fra skibet. Det var en helt fantastisk oplevelse at være så tæt på, men jeg blev også noget så frustreret og ærgerlig over, at jeg lige havde lagt det ned. Siden da har jeg altid kameraet omkring mig."

Se et udvalg af Nick Levins billeder her:

Følg Nick Levins blog her, hvor han jævnligt opdaterer med nye billeder.