Møbelmessen i Stockholm er en af årets største begivenheder for designelskere. Jakob Herold gik på jagt efter gode nyheder og satte sig mellem syv stole.

Ovenfor:

GODT TÆNKT
Engelske Benjamin Hubert fandt inspiration i sin garderobe, da han udviklede stabelstolen Pelt.
Det formstøbte finérsæde har form som en T-shirt, der smyger sig ud over træstellet. Et stærkt koncept, der står skarpt i de farvede versioner. 

Pris: Fra 3.500 kr. delaespada.comLOMMEFILOSOFISK

De kreative folk fra Hannover-tegnestuen Ding3000 har skabt denne charmerende karmstol, som efter sigende skulle være inspireret af et par bukser. Cowboybuksernes dybe lommer er i Pocket Chair blevet til det element, som holder sæde og stel sammen.

Pris: 9.250 kr. discipline.eu

ISLÆNDING I HAVEN

Fifty er en ny og forfriskende fortolkning af det hårdt prøvede havemøbel. Den er progressiv i sit udtryk, men tro mod de gennemtestede materialer, som har vist deres værd, når møbler skal stå ude i både sol og regn. Den islandske designer Dögg Guðmundsdóttir og den danske arkitekt Rikke Rützou Arnved har designet stolen for Ligne Rosét.

Pris: Stol 10.690 kr. og skammel 3.925 kr. ligne-roset.com

RASTLØS

Arbejdsstolen On understøtter det rastløse menneske og modvirker unødige spændinger og skader fra stillesiddende arbejde. Det tog Wilkhahn fem år at udvikle den kinematik-optimerede stol, der med sit avancerede ophæng af stolens sæde og ryg følger kroppen og ikke omvendt.

Pris: Fra ca. 5.500 kr. wilkhahn.com

RÅ OG MINIMAL

Finske Sami Juhani Kallio har tegnet en spændende karmstol med en duft af Nordskandinavien. I Kallios streg er karmstolen blevet betydelig mere rå og minimalistisk end tilsvarende klassikere fra Wegner, Finn Juhl eller Kaare Klint. In Between er et uhøjtideligt møbel, og prisen er ikke skræmmende.

Pris: 2.795 kr. andtradition.com

FRANKOFINT NOK

Danske Hay har overtalt nogle af verdens mest efterspurgte designere, de franske brødre Ronan and Erwan Bouroullec, til at tegne en ny møbelkollektion. Resultatet har et klart skandinavisk præg med en stærk grafisk identitet og et stort klassikerpotentiale.

Pris: 1.599 kr. hay.dk

HØJ RYG

Den finske møbelkollektion Aura laver en beskyttende væg omkring brugeren, når man sætter sig. Specielt sofaen er velegnet til en lys forårsaften med en god bog og uld i ryggen. Et minimalistisk, grafisk inspireret møbel i flere farvekombinationer.

Pris: Stol fra 16.375 kr. og sofa fra 22.465 kr. Nærmeste forhandler anvises på tlf. 2046 6115. inno.fi

LÆS OGSÅ: Fire fede møbler til kontoret

LÆS OGSÅ: Sæt dig her: Historien om Hans J. Wegner