I en 200 år gammel københavnerlejlighed har 25-årige Jannick Pihl Rasmussen indrettet sig med noget af det bedste design fra hele verden scroll-down

I en 200 år gammel københavnerlejlighed har 25-årige Jannick Pihl Rasmussen indrettet sig med noget af det bedste design fra hele verden

Kvadrats 25-årige Jannick Pihl Rasmussen fravalgte for en del år siden at tage en uddannelse og arbejdede sig i stedet op i en designbranche, der har ført ham fra Aarhus over Østeuropa til Berlin. I dag har han fundet sig til rette i København, hvor han omgiver sig med design fra hele verden i en mere end 200 år gammel lejlighed – selvom han drømmer om helt at forlade byens larm til fordel for ro, skov og stråtag.

Af Benjamin Dane
Foto: Mikkel Tjellesen
Design Euroman

DET FØRSTE, der møder øjet, når man træder ind i Jannick Pihl Rasmussens lejlighed, er et komfur. Vejen dertil er gået ad smalle, skæve trapper fra porten i Studiestræde og gennem den gamle bygning fra 1798, hvor den unge marketingkoordinator hos tekstilvirksomheden Kvadrat har boet i lidt over tre år – uden en egentlig entré.

På et blus står en lille kedel og koger vand til kaffe, mens Jannick Pihl Rasmussen, der er klædt i mørkeblå strik, løstsiddende habitbukser og Birkenstock-sandaler, viser vej ind til en lille spisestue med et stort, aflangt træbord og et blandet udvalg af designstole, inden store dobbeltdøre åbner ind til dagligstuen og soveværelset, som ligger længst fra indgangen.

Der er højt til loftet, og lyset står ind gennem de store vinduer i den 115 kvadratmeter store herskabslejlighed, som har gennemgået så mange ændringer i årenes løb, at der er blændede døre i alle rum.

Jannick Pihl Rasmussen flyttede oprindeligt ind på det, der i dag er garderobe og gæsteværelse, og han har delt lejligheden med flere venner på skift, inden han i marts i år overtog den selv.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bolig, Møbler og Køkken