Arkitekterne hos Schmidt Hammer Lassen har en del erfaring med at tegne biblioteksbygninger.

Tegnestuen er ansvarlig for blandt andet Den Sorte Diamant i København, det endnu ikke opførte hovedbibliotek i Christchurch, New Zealand , hovedbiblioteket i Halifax, Canada og Skandinaviens største offentlige bibliotek, Dokk 1 i Aarhus.

Måske har det noget med denne ekspertise at gøre. Måske er det bare det flotte, lyse design, som har fået juryen i en nyligt afgjort arkitektkonkurrence til at sætte Schmidt Hammer Lassen i spidsen for opførelsen af et nyt bibliotek i Shanghai.

Det 125.000 kvadratmeter store bibliotek kommer til at ligge på Century Avenue, der forbinder det grønne område Century Park med Shanghais finansdistrikt.

”En af de mest motiverende ting ved dette projekt er bibliotekets beliggenhed i en park. Du er i hjertet af verdens største by, og alligevel har vi muligheden for at skabe et fristed for viden og medier midt mellem trækronerne,” udtaler Chris Hardie, partner i Schmidt Hammer Lassen til Dezeen.

Udefra ser konkurrencevinderen med sin glaskonstruktion kølig og kantet ud, men indenfor skaber træbeklædningen en tryg, skandinavisk hyttefølelse.

Ud over tre læsesale kommer biblioteket til at rumme en sal til kulturelle begivenheder med plads til 1200 publikummer. Desuden får instituttet for videnskabelig og teknologisk information også til huse i bygningen, der også kommer til at være et sted, hvor brugerne kan tage en pause og nyde udsigten over Shanghai – eller sludre sammen over en kop te.

“Biblioteker er ikke bare stillestående samlinger, men dynamiske instistutioner, som bringer deres brugere i forbindelse med viden, oplevelser, nyskabelser og ikke mindst deres medborgere,” siger partner Morten Schmidt til Dezeen.

Biblioteket forventes færdigt i 2020.

 LÆS OGSÅ: Sådan får du det perfekte herreværelse

 LÆS OGSÅ: Designtalenter: 9 unge danskere du skal holde øje med

 LÆS OGSÅ: Fadlagring for millioner: Asiaterne fører kapløbet om at betale mest for de sjældne whiskyer