10 restauranter der leverer god take away i København
Foto: Mangia Restaurant Mangia er en af de mange københavnske restaurationer, der nu tilbyder take away

10 restauranter, der leverer god take-away i København

Tirsdag aften meldte regeringen ud, at alle restauranter nu skal holde lukket for servering, men gerne må sælge take away. Heldigvis er der masser af god mad at hente i København og vi har samlet ti spisesteder, som leverer et godt aftensmåltid.

Restaurationsbranchen lider stort under corona-krisen og især nu, hvor restauranter skal holde lukket og udelukkende må servere take away. Hvis du vil give branchen en lille håndsrækning, skal du blot gribe telefonen, bestille en omgang aftensmad og få en lille bid af din yndlingsrestaurant hjem til dine egne fire vægge.

Her er ti spisesteder, som leverer et strålende aftensmåltid i København:

Fabro
Det lille italienske spisested Fabro ligger i Indre By og serverer en af de bedste former for comfort food: Pasta. Prøv fx deres vellavede ’Carbonara’ eller den populære ’Pomodoro’ med tomat og frisk burrata. Glem ikke at bestille deres fløjlsbløde tiramisu til.
Fabropasta.dk, @fabropasta

Guldkroen
Higer maven efter klassisk dansk mad, så serverer Guldkroen tarteletter med høns i asparges, stegt flæsk med persillesovs og rødgrød med fløde til dessert. Er du mere til en fyldig flæskestegssandwich, så kan søsterrestauranten Guldgrillen hjælpe.
Guldboxcph.com, @umutsakarya

Ramen to Bíiru
Har du lyst til en skål varm ramen i disse kolde tider, så kan Mikkeller-ejede Ramen to Bíiru hjælpe. Prøv fx deres Spicy Miso Ramen, som smager perfekt med en iskold Pale Ale som sidevogn.
Ramentobiiru.dk, @ramentobiirunbro

Mangia
Hos Mangia på Vesterbro har de sat gang i take away-konceptet Mangia a Casa, hvor du bl.a. kan bestille antipasti, håndlavet pasta, klassisk lasagne eller en porchetta-steg med stegte kartofler.
Skriv til info@mangia.dk, @mangia_bar_ristorante

La Banchina
Om sommeren er La Banchina på Refshaleøen et af de store tilflugtssteder i København, fordi de serverer god mad, dejlig vin og har en placering lige ud til vandet. Hvis du vil have et lille stykke af deres sommerstemning med hjem, kan du bl.a. bestille deres salat med fjordrejer, bygrisotto med kål, eller friske fisk med fritter og remoulade til.
Labanchina.dk, @labanchinacph

Hooked
Det er sundt at spise fisk. Det ved de hos Hooked, som laver alt fra Fish & Chips og lakseburgere til farverige poke bowls og bløde lobster rolls. Husk lige at snuppe deres vinegar fries med, når du nu er i gang.
Gethooked.dk, @restauranthooked

Bæst
Ingen liste over god take away uden et pizzasted. Pizzaen fra Bæst på Nørrebro blev sidste år kåret som den 3. bedste pizza i Europa og derfor fortjener den absolut en plads på denne liste. Vi anbefaler deres pizza med ’nduja, røget mozerella, forårsløg og oregano, men resten af menuen er bestemt også værd at snuppe med hjem.
Baest.dk, @baestcph

Aamanns
Drømmer du om smørrebrød, kan du fx rette blikket mød Aamanns. Her laver de gode madder med alt fra smørstegt rødspætte og lun leverpostej til gammeldags sild og islandsk laks.
Aamanns.dk, @aamanns.dk

Gasoline Grill
Er en saftig burger din største craving, har Gasoline Grill åbent for take away i deres biks i Landegreven i Indre By. Menukortet er småt men godt med fire forskellige burgere, sprøde fritter og et udemærket dip-udvalg.
Gasolinegrill.com, @gasolinegrill

Manfreds
Med konceptet ’fra jord til bord’ serverer Manfreds i Jægersborggade retter med top-friske, lokale grøntsager og danske råvarer. Deres take away-menu byder bl.a. på tatar med æggecreme, karse og sprødt rugbrød samt økologisk lam med grønkål, skorzonerrødder og valnødder.
Manfreds.dk, @manfredscph

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter i København, Gastronomi og Mad