”Man kan snart ikke se forskel på, om det er en to-stjernet restaurant i København eller en café i Randers” scroll-down

”Man kan snart ikke se forskel på, om det er en to-stjernet restaurant i København eller en café i Randers”

Christoffer Schärfe har en fortid som kok på Geranium og Pluto, men driver nu Aro, Odenses eneste restaurant med en Michelin-stjerne. Her fortæller han om, hvorfor han er træt af mad, der ser for flot ud, og hvor i Odense, man får den bedste pizza.

Af Mia Skovby
Foto: Rico Feldfoss
Gastro Euroman

Hvad har været dit livs bedste måltid?

”Jeg spiste på Henne Kirkeby Kro for et år siden, hvor jeg fik et vanvittigt godt måltid. Jeg synes, at køkkenchefen Paul Cunninghams måde at lave og tænke mad på er interessant, så jeg havde længe gået med et stort ønske om at prøve at spise på der. Den mad, han laver, er hverken køn eller moderne, hvilket skal forstås på den måde, at den ikke er lavet til Instagram. De retter, jeg fik, var ikke specielt pæne. Men til gengæld smagte de virkeligt godt. Det hele var smagt perfekt til.

Der var en ret, der skilte sig gevaldigt ud: stegte kammuslinger med gulerodspuré og syltede gulerødder. Jeg synes normalt, at gulerødder godt kan være lidt kedelige – de kommer til at minde mig om, da mine børn var små, og jeg skulle lave børnevenlig mad. Men her balancerede og krydrede de gulerødderne perfekt, så retten blev spændende, og så serverede de en vanvittigt god sauce til: en sauce nage lavet på sauternes.”

Hvad har været dit livs værste måltid?

”Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om at have siddet på en restaurant og tænkt: ’Det her er uspiseligt.’ Så har det mere været, hvor det har været uinteressant og kedeligt. Jeg spiste i år på en dansk restaurant, som jeg havde glædet mig rigtigt meget til at spise på, men da jeg gik derfra, var jeg enormt skuffet.

Man var gået på kompromis med kvaliteten, til fordel for at det skulle være pænt. Maden var ikke varm nok, fordi det ikke var muligt, når retterne var så komplicerede at anrette. Det virkede som om, at der var så mange små elementer, at de glemte at komme i mål med dem allesammen. Det var ikke, fordi det var et dårligt måltid. Det var bare meget skuffende.”

Hvad har du altid lyst til at spise?

”Jeg kan altid spise en god burger. En burger kan jo simpelthen være så forfærdelig en oplevelse. Men den kan også være helt fantastisk, når den er lavet ordentligt, og man har brugt kød af god kvalitet, der er stegt og krydret godt.

Jeg synes, at Jagger og Popl laver en rigtig god burger. Jeg har i øvrigt lige været i Berlin, hvor jeg fik en fantastisk burger et sted, der hedder Goldies Smashburger. Man kunne smage, at det var kød af høj kvalitet, og bøfferne var fuldstændig crispy.

En burger skal jo bare holdes simpel. Det skal ikke blive en ret i en bolle. En god burger indeholder måske salat, det er ikke nødvendigt, lidt løg, en syltet agurk og noget god ost.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Restauranter, Mad og Burger