Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tequila Sunrise for voksne

Foto: Mikkel Russel

Tequila Sunrise for voksne

Cocktailopskrift: Tequila Sunrise fortjener et comeback

Med et twist.

printer Print
preparation Total: 5 minutter
plate 1 person

Ingredienser

Tequila Sunrise

  • 1 del tequila blanco, 100 pct. agave. Ocho er lækker til cocktails, velsmagende uden at dominere.
  • 1 del friskpresset grapefrugtsaft
  • ¼ del sukkersirup (vand og sukker i forholdet 1:1 koges sammen og afkøles)
  • ½ del Campari
  • Masser af is

Sådan gør du

Det, der var smart i din barndom, skal nok blive hipt igen.

Den tommelfingerregel kan man bruge om det meste, men os bekendt er der endnu ikke nogen, der har forsøgt at gøre Tequila Sunrise populær igen.

En beslægtet drink er sporet tilbage til 1930’erne, men i sin moderne form (tequila med appelsinjuice og grenadine-sirup) er den synonym med 1970’erne og -80’ernes skamløst farvestrålende festligheder.

Rolling Stones gav endda deres 1972-turné kælenavnet ’The Cocaine and Tequila Sunrise Tour’, har Keith Richards fortalt. Siden 1980’erne – der peakede med 1988-filmen ’Tequlia Sunrise’ med bl.a. Kurt Russel og Michelle Pfeiffer – gled over i de mere kvalitetsbevidste 1990’ere, har cocktailen imidlertid været symbol på dårlig smag og dårlige råvarer.

Lige indtil nu, hvor vi relancerer den - dog i en noget mere voksen smagspalet. 

Du kan servere drinken på to måder:

Enten gør du som vist på fotoet, hvor du:

  1. Blander tequila, grapefrugtsaft og sukkersirup og hælder det i et glas med is
  2. Hælder Campari’en forsigtigt ned langs siden af glasset, så den lægger sig i bunden og skaber den spektakulært kitschede morgenrøde-effekt.

Det giver desuden en interessant glidende overgang i smagen, fra frisk og frugtig over i det stadig mere bitre, efterhånden som du drikker. Men skal du lave lave punch til årets sidste havefest, eller er du bare ikke helt pjattet med den koncentrerede Campari-smag, kan det anbefales at røre alle ingredienserne sammen på en gang.

LÆS OGSÅ: Ånden i glasset: Sådan laver verdens næstbedste bartender sin signaturdrink

LÆS OGSÅ: Derfor drak du så meget rosé denne sommer