En sommelier forklarer: Hvad skal der i glasset?
Foto: Getty Images

En sommelier forklarer: Hvad skal der i glasset?

For sommelier Martin Skaaning Johansen er samtalen med dig som gæst nøglen til at finde den helt rigtige vin til dit måltid. Her gør han os klogere på alle de små signaler, han opfanger og registrerer, mens I snakker.

En sommelier forklarer: Hvad skal der i glasset?
sound

Lyt med Euroman

En sommelier forklarer: Hvad skal der i glasset?

Lyt til denne artikel med Euroman.
Klik her for at læse mere.

video

Allerede mens jeg taler med dig om retterne på menukortet, forsøger jeg at indlede en uformel samtale om vinen. Hvad skal du spise, og skal vi måske i fællesskab finde en flaske, der passer til? Meget af det handler om, at jeg skal forstå dig. Jeg skal aflure de små signaler, du udsender. Både i forhold til, hvad du godt kan lide, men også hvor meget du har tænkt dig at bruge på vin denne aften.

Min opgave er at undgå, at du føler dig på udebane. Det må ikke være ubehageligt. Vin er noget, vi føler, vi bør vide en masse om. Det er helt forkert. I virkeligheden har du formentlig hverken tid og lyst til rigtigt at fordybe dig i det.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her