Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der lige ved Dyrehavsbakken i hjertet af Dyrehaven mellem skoven og en stille sø et hus så smukt. Huset er et sort, stråtækt træhus, og indeni – og udenfor mest af alt – er der netop åbnet et nyt spisested til folk med smag for idyl, petanque, grillmad og virkelig gode vine (både naturlige og konventionelle).

Kilden i Skoven hedder stedet, som er åbnet af Mathias Smed (kok og tjener), Lauge Smed (kok) og Lea Sandby, der tidligere har været sommelier på steder som Lago og Admiralgade 26. Her vil maden centrere sig om det, man kan putte på den glødende varme grill: I skrivende stund kan du fx få burger eller grillede hvide asparges. Men det er også muligt at fodre din frankofile side med et stykke løgtærte og andre barsnacks. Og er du bare i humør til lidt afkølende, kan du få en såkaldt soft serve, altså en soft ice.

Så altså bare for at opsummere: væk fra byens stress og jag, midt i en skov, tæt ved en sø, kan du sidde ved et smukt, gammelt hus og spise grillmad og soft ice, mens du slynger et glas hvidvin rundt i glasset for derefter at gå hen og kaste en boule afsted det bedste, du har lært. Sommer!

Du behøver ikke at reservere bord, for stedet er så stort, lyder det på deres hjemmeside. Mon ikke, at der alligevel bliver rift om pladserne? Andet ville være mærkeligt.