Euroman kårer Danmarks bedste pizza scroll-down

Euroman kårer Danmarks bedste pizza

12 timer, 12 pizzeriaer – fra Aalborg til København. Euroman har sat sig for at finde Danmarks bedste pizza. Og for at eliminere uforudsete faktorer i form af månecyklus, dårlige hårdage og tømmermænd, har vi valgt at gøre det hele på én dag, så alle steder bliver bedømt ligeværdigt. Den eneste måde at gøre det på er et pizza-roadtrip rundt i det ganske land. Dette er vores komplet subjektive og uperfekte guide til landets bedste pizza.

Af Sebastian Himmelstrup
Foto: Hans Høite Augustenborg og Lærke Duch Holmer
Gastro Euroman

11.30: Sticchi’s, Aalborg

Den sølvgrå Peugeot 307 fra 1997 rasler forbi byskiltet til Aalborg, der markerer starten på 12 timer i pizzaens tegn.

Sticchi’s er første stop på odysséen og eneste stop i Nordens Paris, der forhåbentlig skal vise sig at være Nordens Rom. Eller Napoli? Ved siden af døren til Sticchi’s hænger et ovalt skilt, hvorpå der står ’Pizza Napoletana STG’, som angiver, at stedet tilskriver sig den oprindelige, officielle og til tider lidt sektagtige napolitanske UNESCO-beskyttede pizzaopskrift. Det betyder, at der er meget strenge regler for, hvilket mel, hvilke tomater og sågar hvilken ovn de må bruge.

Det første, man ser indenfor, er en nærmest religiøs opsætning, hvor et printet A4-ark med et billede af Diego Maradona hænger på et spejl blandt stearinlys og små italienske figurer. Resten af stedet er plastret til med italienske flag, UNESCO-skilte og falmede postkort.

Vi bestiller en Capricciosa. Den med champignonerne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Gastronomi, Danmark og Oplæste artikler