Det er ikke fordi de ikke er gode og friske resten af året. Tværtimod.

Alligevel er det som om, at trangen til fisk og skaldyr stiger med temperaturen. Måske fordi kroppen efterspørger noget let og delikat, når det er varmt. Måske fordi det rimer på hvidvin og rosé. Måske fordi måltider med fisk og skaldyr minder os om solbeskinnede ferier ved Middelhavet.

Under alle omstændigheder lader kvaliteten af vores hjemlige fisk og skaldyr intet tilbage at ønske i forhold til de sydeuropæiske. Hvis det er friskfanget og veltilberedt, vel at mærke.

Derfor viser Gastro dig i denne måned i retning af landets bedste steder at spise fisk, ligesom det giver dig gode råd til anvendelsen af krabbe, knivmusling, sandart og makrel i dit eget køkken. Desuden kan du komme med en tur til Thorupstrand og møde Danmarks bæredygtigste fiskerlaug.

God appetit.

LÆS OGSÅ: Billig sprut: Bartendere anbefaler fem gode flasker under 150 kroner

LÆS OGSÅ: Smagen af fedt: Forskerne har lige fundet en sjette smag

LÆS OGSÅ: Duo brygger øl i ørkenen og åbner øltempel på stenbroen: "Du kan godt kalde det et drømmeliv"