Her er seks gode retter til vintermånederne scroll-down

Her er seks gode retter til vintermånederne

Januar er lang, kold og mørk, så hvorfor ikke bruge nogle timer i køkkenet til at folde dine gastronomiske evner ud?

Af Redaktionen
Foto: Chris Tonnesen
Gastro Euroman
Foto: Lone Vitus

Tacos med grisenakke, koriander og syltet gulerod

Har du ikke planlagt en rejse her til vinter, kan du snyde dig selv til følelsen af varmere himmelstrøg med en omgang tacos. Denne opskrift er lavet af Restaurant Hærværk i Aarhus, som har en Bib Gourmand og en grøn Michelinstjerne, så den kommer fra gode hænder.

Find opskriften her.

Foto: Camilla Stephan

Coq au Riesling og knuste kartofler med hvidløg og parmesan

En gryderet hører sig vintertiden til, og coq au vin er et godt bud. I denne version af den klassiske franske ret er rødvinen erstattet med Riesling, hvilket gør den mere frisk, og når den spises med de dertilhørende knuste kartofler med hvidløg og parmesan, kan man godt overskue vinteren lidt endnu.

Find opskriften her.

Foto: Santiago De La Vega

Thomas Rodes fried chicken

”Danskerne tror, at der er alt muligt andet, der skal gøre os lykkelige, men eftersom vores daglige kost er den største miljøpåvirkning, vi udsættes for, er det naturligt at antage, at det starter med maden. Hvis man ikke har energi og et ordentligt helbred, så kan man jo ikke være noget for sig selv eller andre,” siger Kok og iværksætter Thomas Rode Andersen, og i den sammenhæng har han delt sin fedtfattige version af den famøse fried chicken uden friture og fed panering.

Find opskriften her.

Foto: Chris Tonnesen

Grillet lammekølle med sennepsrub, myntesalsa og salat af rå courgetter og blomkål

Lammekølle bør ikke kun nydes til påske, og egner sig glimrende til de kolde vintermåneder. I denne opskrift er den ellers så klassiske engelske mint sauce peppet op med cornichoner, og vineddike erstattet med citronsaft og olivenolie, så vi ender med en myntesalsa. Køllen har fået en tur med en sennepsrub, og senneppen går igen i dijonnaise-dressingen til den sprøde salat på rå courgette og rå blomkål.

Find opskriften her.

Foto: Santiago de la Vega

Japansk biksemad a la Mads Battefeld

”Jeg tror, det er en ret, alle kan lide. Det er ren komfort. Du skal ikke engang skære ting ud, når du sidder og spiser. Det eneste, du skal koncentrere dig om, er at spise og snakke med folk omkring bordet,” siger Mads Battefeld, der ejer landets førende sushirestaurant Sushi Anaba, om den japanske udgave af biksemad, buta negi shogayaki.

Find opskriften her.

Foto: Peter Borring

Quiche med gedefriskost og figner

Der er jo næsten ikke noget mere komfortabelt end et varm måltid med ost til at komme vinterkulden til livs. Her er osten inkorporeret i en quiche med friske figner, der med en salat til fungerer godt som hovedret, men også er oplagt at servere som dessert i stedet for ostebordet.

Find opskriften her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad, Gastronomi og Hovedret