Michelin-stemning på Sydsjælland:

Præstø gemmer på en ægte restaurantperle, der både serverer gedigen frokost og en glimrende menu til aften

Michelin har for længst slået fast, at restauranten på Hotel Frederiksminde ved Jonas Mikkelsen er en stjerne værd, altså god i sin kategori. Magasinet Gastro har været forbi restauranten, der både er rejsen og omvejen til Præstø værd. Lille idylliske og i særklasse charmerende Præstø ved fjorden på det østlige Sydsjælland kommer man ikke bare forbi.

Michelin-stemning på Sydsjælland: Præstø gemmer på en ægte restaurantperle, der både serverer gedigen frokost og en glimrende menu til aften
Offentliggjort

Hotel Frederiksminde ligger i den gamle købstad og lille havneby Præstø med 4.500 indbyggere. Selve huset begyndte sit liv i 1870 som forsamlingshus for byens bedre borgerskab, blev ombygget undervejs og fik i 1901 det udseende, det har i dag.

Huset var længe et foreningsdrevet lokalt hotel, hvor præstøborgerne holdt livets store fester, gik til dans osv.

I 2003 købte skibsreder og udenlandsdansker Hans Michael Jebsen stedet og renoverede det, som han har for vane med gamle danske kroer – vi har set det med Rønnede Kro, som ligger på de samme kanter som Frederiksminde, vi har set det med Dyvig Kro og Hotel Baltic på Als, Aarøsund m.fl.

I 2010 ankom så en meget ung Jonas Mikkelsen til stillingen som køkkenchef – med en fortid på bl.a. Kommandanten og Svinkløv Badehotel – fik hurtigt forrygende anmeldelser, udmærkelser og priser, og i 2016 faldt der da også en michelinstjerne ned fra himlen over Præstø og landede på hotellet – og den har skinnet på restauranten lige siden.