Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Klassisk syditaliensk sommermad: Salsicce e pepperoni

Foto: Mira Arkin

Opskrift:

Klassisk syditaliensk sommermad: Salsicce e pepperoni

Buon appetito!

printer Print
plate 4 Person(er)

Ingredienser

4 store peberfrugter
4 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
Ekstra jomfruolivenolie
1 tørret peperoncino
Havsalt
Sort peber
8 salsicce-pølser
3 laurbærblade
100 ml tomatpassata
1 spsk. rødvinseddike

Sådan gør du

  1. Skyl peberfrugterne, og skær dem i store tern uden kerner og frøvægge.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
  3. Pluk nålene af rosmarinkvistene.
  4. I en stor gryde, som kan indeholde hele retten, varmes lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg og lidt peperoncino, og sautér i et par minutter. Tilsæt peberfrugter og rosmarin, og vend det hele godt sammen. Sautér over svag varme i 60 minutter eller lidt mere under låg, til peberfrugterne er faldet sammen og er helt søde. Smag til med salt og peber.
  5. I mellemtiden prikkes pølserne med en kødnål, lægges i en gryde sammen med laurbærbladene og dækkes lige akkurat med vand. Gryden sættes på blusset, og pølserne koges til vandet mere eller mindre er fordampet. Skum evt. urenheder af i starten, og vend gerne pølserne et par gange undervejs.
  6. Når vandet er kogt væk, tages de op af gryden.
  7. Varm lidt olie i en pande, og brun pølserne på alle sider.
  8. Når peberfrugterne er færdige, tilsættes tomat-passata og koger med i 10 minutter.
  9. Tilsæt så pølserne, og tilbered det hele sammen i 30 minutter mere under låg.
  10. Smag til med salt, peber og en smule eddike.

TIP 1 tørret peperoncino kan erstattes med ½ tsk. chiliflager.