
Foto:
Opskrift:
Klassisk syditaliensk sommermad: Salsicce e pepperoni
Buon appetito!
Ingredienser
4 store peberfrugter
4 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
Ekstra jomfruolivenolie
1 tørret peperoncino
Havsalt
Sort peber
8 salsicce-pølser
3 laurbærblade
100 ml tomatpassata
1 spsk. rødvinseddike
Sådan gør du
- Skyl peberfrugterne, og skær dem i store tern uden kerner og frøvægge.
- Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
- Pluk nålene af rosmarinkvistene.
- I en stor gryde, som kan indeholde hele retten, varmes lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg og lidt peperoncino, og sautér i et par minutter. Tilsæt peberfrugter og rosmarin, og vend det hele godt sammen. Sautér over svag varme i 60 minutter eller lidt mere under låg, til peberfrugterne er faldet sammen og er helt søde. Smag til med salt og peber.
- I mellemtiden prikkes pølserne med en kødnål, lægges i en gryde sammen med laurbærbladene og dækkes lige akkurat med vand. Gryden sættes på blusset, og pølserne koges til vandet mere eller mindre er fordampet. Skum evt. urenheder af i starten, og vend gerne pølserne et par gange undervejs.
- Når vandet er kogt væk, tages de op af gryden.
- Varm lidt olie i en pande, og brun pølserne på alle sider.
- Når peberfrugterne er færdige, tilsættes tomat-passata og koger med i 10 minutter.
- Tilsæt så pølserne, og tilbered det hele sammen i 30 minutter mere under låg.
- Smag til med salt, peber og en smule eddike.
TIP 1 tørret peperoncino kan erstattes med ½ tsk. chiliflager.