Rattlesnake

Klassiske cocktails: Sådan laver du en perfekt Rattlesnake

Her kan du se opskriften på Rattlesnake som Euromans faste bartender laver den i vores webtv-serie ’Fredagsbaren’.

En Rattlesnake minder til forveksling om en Whiskey Sour, men forskellen ligger i, at Rattlesnaken indeholder absint, som giver cocktailen et ekstra spark og et strejf af anis.

Opskriften dateres tilbage til 1930, hvor den blev udgivet i den legendariske cocktailbog af Harry Craddock ’The Savoy Cocktail Book’.

Se opskriften på Whiskey Sour her. (link)

Sådan laver du en Rattlesnake:

5 cl amerikansk rye whiskey
2 cl friskpresset citronsaft
1,5 cl sukkersirup
1 barske absint
1 cl æggehvider
Isterninger
Evt. et dash Peychaud’s Bitter

Bourbon, citronsaft, sukkersirup, absint og æggehvider hældes i en shaker. Rystes kort for at skumme æggehviderne op. Tilsæt derefter is i shakeren og ryst igen. Hæld cocktailen i et glas uden is og pynt eventuelt med et dash Peychaud’s Bitter på toppen.

Se, hvordan du laver Whiskey Sour og Rattlesnake her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Bar og Cocktail