Det er ingen hemmelighed, at vi er ganske begejstrede for kød. Mellem 90 og 100 kilo bliver det til for den gennemsnitlige dansker om året, og skal man tro på diverse klimaeksperters dom, er det mere, end vores udfordrede klima kan bære.
 
Netop dét er grundlaget for skabelsen af ’The Quit Meat Helpline’. Det er verdens første telefonlinje, som skal afhjælpe kødafhængighed. Helt konkret skal telefonlinjen være en støttende hånd til folk med ambitioner om en grønnere diæt, og dem, som drømmer om at kickstarte en ny, klimavenlig livsstil. Manden bag initiativet er iværksætteren Jakob Jønck, som har skabt både Endomondo og MyFitnessPal. Han er klar til at kæmpe for sin sag.
 
”Argumenterne er simpelthen ikke til at se bort fra. Vi bliver nødt til at kunne se vores børn i øjnene om 30 år og sige, at vi gjorde, hvad vi kunne,” fortæller Jakob Jønck i en pressemeddelelse, hvor han sammenligner kødproduktionens skader på miljøet med den virkning, cigaretrygning har på menneskekroppen.
 
The Quit Meat Helpline er en del af en større kampagne, som skal vise os, at vi skader klimaet, hver gang vi spiser kød. Telefonlinjen holder åbent fra i dag og en måneds tid frem, så hvis du er en af dem, der dagdrømmer om store bøffer, kan du passende give hjælpelinjen et kald. Et kompetent hold af ’Quit Meat Officers’, bestående af læger og ernæringseksperter, sidder klar til at snakke dig til fornuft, hver gang dine tanker forvilder sig hen på forbudt territorie.LÆS OGSÅ: Din sixpack er under forvandling: Carlsberg fjerner plastikken

LÆS OGSÅ: Syv naturvine, du skal prøve

LÆS OGSÅ: Danske iværksættere vil forny tyggegummiet: ”Der er et alternativ til at gå og tygge på plastik”