Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Campari Spritz

Foto: Philip Ørneborg Bartender: Daniel Dam

Opskrift: Campari Spritz kan blive årets store sommerdrink

Er du klar på et alternativ til Aperol Spritz? Et godt bud er at blande dine bobler med Campari, og voila, så kan du på ingen tid servere en klassisk, sydlandsk aperitif.

printer Print
preparation Total: 5 minutter
plate 1 cocktail

Ingredienser

  • 3 dele prosecco
  • 2 dele Campari
  • 1 del danskvand
  • 1 citron eller appelsin
  • Is

Sådan gør du:

Hæld det hele op i et glas med is og pynt med en skive citron eller appelsin.

Euroman_drinks1312.jpg

Den varme tid kalder på spontan hygge i aftensolen, og fik du rigeligt Aperol Spritz sidste sommer, så lad os introducere et opgraderet alternativ: Campari Spritz. Den italienske sommerdrink er mere hård og markant i smagen end sin orange søster og er en god startrampe, hvis man vil lære at drikke bitters, men stadig synes, at den rene vare er lidt for kras.

Den rubinrøde Campari er en bittersød krydderlikør, som blev opfundet i den italienske by Novara i 1860 af Gaspere Campari. Syv år senere flyttede Campari til Milano, hvor han åbnede Caffé Campari i byens centrum, og den placering var medvirkende til, at Camparien blev til den populære aperitif, den er i dag. Krydderlikøren produceres stadig efter en 159 år gammel, hemmelig opskrift, som kun en håndfuld betroede medarbejdere kender til.

I Brescia, i det nordlige Italien, kaldes drinken en 'Pirlo', og her er boblerne erstattet af tør hvidvin. Navnet kommer fra den bevægelse, der sker, når Camparien blandes med hvidvinen. Og nej, drinken er ikke opkaldt efter den tidligere italienske fodboldspiller Andrea Pirlo. Han indledte dog tilfældigvis sin karriere i Brescia.

Hvis du vil opnå den helt rigtige balance i Campari Spritz, anbefaler vi at tilføje citron eller appelsin, som giver syre til den bitre likør. Tilsæt boblerne, og drinken opnår den perfekte treenighed af surt, sødt og bittert. Vi foretrækker at opretholde den italienske stemning ved at bruge prosecco, men hvis du er mere til cava, cremant eller champagne, kan det selvfølgelig også gå an. Husk is – og solbriller.