Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Dampet torsk, smørglaserede hvide  radiser, estragon og muslingesauce

Foto: Flemming Gernyx

Opskrift: Dampet torsk, smørglaserede hvide radiser, estragon og muslingesauce

Sæsonen for torsk er ved at være ovre, men hvorfor ikke slutte af med at svøbe en af danskernes favoritfisk ind i smukke vinterlige farver – med hvide radiser og fine hvide blomster?

printer Print
plate 4 Person(er)

Ingredienser

  • 400 g torskefilet
  • Salt
  • 1 bundt estragon
  • 4 spiselige hvide blomster
  • 100 g smør

Muslingesauce med estragonolie

  • 1 kg rensede blåmuslinger
  • 500 g hvidvin
  • 250 ml æblemost
  • 250 g smør
  • 100 g fløde
  • Salt
  • Estragonolie 

Estragonpuré

  • 2 bundter estragon
  • Salt

Smørglaserede radiser 

  • 2 bundter runde hvide radiser
  • Vand
  • Smør
  • Salt

Sådan gør du

Salt torskefileten, og lad den stå på køl i min. 1 time inden brug.

Pluk små skud af estragonen; de sidder typisk helt inde ved den tykkeste stilk – gem stilkene til estragonolie. Skyl skuddene i koldt vand og opbevar på køl indtil servering.