Opskrift: Flæskesteg med hvidløg, citron og urter og cannellini-bønner med artiskokhjerter
Cannellini-bønner af god kvalitet kan købes tilberedte på glas eller dåse i specialforretninger.

6 personer
Ingredienser
- 1 kamsteg á ca. 1½ kg
- 2 fed hvidløg
- 1 øko-citron
- 1 håndfuld salvie
- 1 håndfuld rosmarinnåle
- Salt
- Sort peber
Cannellini og artiskok
- 150 g cannellini-bønner
- 2 laurbærblade
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dåse/glas artiskokhjerter
- 3 spsk. olivenolie
- 1-2 kviste rosmarin
- ½ øko-citron i skiver
- 1 dl vand
- Salt
- Sort peber
Sådan gør du
- Skær en lidt dybere ridse mellem hver anden svær – helt ned til kødet.
- Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint sammen med salvie og rosmarin.
- Skyl og aftør citronen, og riv skallen af den.
- Vend hvidløg, krydderurter og citronskal sammen med godt med salt og friskkværnet peber.
- Gnid blandingen ned i de dybe furer mellem sværene i stegen. Krydr hele stegen med salt, og læg den på en rist over en bradepande. Sørg for, at overfladen ligger nogenlunde plant – så får du nemmest sprød svær på hele stegen (man kan understøtte stegen med ovnfaste remedier, hvis den ikke har samme tykkelse overalt).
- Kom lidt vand i bunden af bradepanden, og steg flæskestegen i ovnen ved 175 grader i 1 time. Skru varmen op til 230 grader, og giv stegen
- 30 minutter mere, så sværen bliver helt sprød. Centrumstemperaturen skal være ca. 68 grader til sidst.
- Lad stegen hvile, før den skæres i skiver og serveres med tilbehør af cannellini-bønner og artiskokhjerter.
- Læg bønnerne i blød i koldt vand dagen før.
- Hæld iblødsætningsvandet fra, og kassér det.
- Kom bønnerne i en gryde med rent vand, laurbærblade og et pillet løg, skåret i kvarter. Kog bønnerne ved lav varme i 1-1½ time, til de er møre, men ikke splatter ud.
- Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
- Dræn artiskokhjerterne, og skær dem i kvarter.
- Varm olien i en sauterpande, og steg hvidløg i ½ minut.
- Tilsæt bønner, artiskokker, rosmarin, citron og vand. Krydr med salt og friskkværnet peber, og lad bønnerne simre i 15 minutter.
- TIP: Cannellini-bønner af god kvalitet kan købes tilberedte på glas eller dåse i specialforretninger, og så kan man springe iblødsætning og kogning over og gå direkte til at vende dem i sauterpanden med hvidløg, artiskokker osv. og lade dem simre med i de
- 15 minutter.
