Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Flæskesteg med hvidløg, citron og urter og cannellini-bønner med artiskokhjerter

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Flæskesteg med hvidløg, citron og urter og cannellini-bønner med artiskokhjerter

Cannellini-bønner af god kvalitet kan købes tilberedte på glas eller dåse i specialforretninger.

printer Print
plate 6 personer

Ingredienser

  • 1 kamsteg á ca. 1½ kg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øko-citron                     
  • 1 håndfuld salvie
  • 1 håndfuld rosmarinnåle
  • Salt
  • Sort peber

Cannellini og artiskok

  • 150 g cannellini-bønner
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse/glas artiskokhjerter
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1-2 kviste rosmarin
  • ½ øko-citron i skiver
  • 1 dl vand
  • Salt
  • Sort peber

Sådan gør du

Skær en lidt dybere ridse mellem hver anden svær – helt ned til kødet.

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint sammen med salvie og rosmarin.

Skyl og aftør citronen, og riv skallen af den.

Vend hvidløg, krydderurter og citronskal sammen med godt med salt og friskkværnet peber.

Gnid blandingen ned i de dybe furer mellem sværene i stegen. Krydr hele stegen med salt, og læg den på en rist over en bradepande. Sørg for, at overfladen ligger nogenlunde plant – så får du nemmest sprød svær på hele stegen (man kan understøtte stegen med ovnfaste remedier, hvis den ikke har samme tykkelse overalt).

Kom lidt vand i bunden af bradepanden, og steg flæskestegen i ovnen ved 175 grader i 1 time. Skru varmen op til 230 grader, og giv stegen
30 minutter mere, så sværen bliver helt sprød. Centrumstemperaturen skal være ca. 68 grader til sidst.

Lad stegen hvile, før den skæres i skiver og serveres med tilbehør af cannellini-bønner og artiskokhjerter.

Gastro_December2021_4627 kopier.jpg

Cannellini og artiskok

Læg bønnerne i blød i koldt vand dagen før.

Hæld iblødsætningsvandet fra, og kassér det.

Kom bønnerne i en gryde med rent vand, laurbærblade og et pillet løg, skåret i kvarter. Kog bønnerne ved lav varme i 1-1½ time, til de er møre, men ikke splatter ud.

Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.

Dræn artiskokhjerterne, og skær dem i kvarter.

Varm olien i en sauterpande, og steg hvidløg i ½ minut.

Tilsæt bønner, artiskokker, rosmarin, citron og vand. Krydr med salt og friskkværnet peber, og lad bønnerne simre i 15 minutter.

TIP: Cannellini-bønner af god kvalitet kan købes tilberedte på glas eller dåse i specialforretninger, og så kan man springe iblødsætning og kogning over og gå direkte til at vende dem i sauterpanden med hvidløg, artiskokker osv. og lade dem simre med i de
15 minutter.