Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Gå klassisk til værks i cocktailbaren: Sådan laver du den perfekte Manhattan

Foto: Lennart Weibull og Alamy

Opskrift:

Gå klassisk til værks i cocktailbaren: Sådan laver du den perfekte Manhattan

Manhattan er old fashioned, men får noget nutidigt over sig i form af et maraschinokirsebær til sidst. Drik den med et syltet kirsebær på stilk som en slags hyldest til Audrey Horne i ’Twin Peaks’.

Ingredienser

  • 5 dl rye whisky, fx Rittenhouse
  • 2½ dl sød vermouth, fx Carpano Antica
  • 18 dråber Angostura bitters
  • 2½ dl vand

Servering per drink

  • 1 cocktailglas
  • 1 maraschinokirsebær, gerne på stilk

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienser i en 1-litersflaske, og opbevar den i fryseren, gerne natten over, så den når at blive rigtig kold. Den kan holde sig i en evighed.
  2. Lige inden servering hælder du drinken i cocktailglas, der har været en tur i fryseren i 10 minutter. Kom 1 maraschinokirsebær i hvert glas, og drik med det samme.