Opskrift: Sådan laver du grillet kylling med chimichurri
Sommeren kommer, så tænd op i grillen og inviter gæster til middag.
Antal personer:
4 personer
Af: Mira Arkin
Ingredienser
- 1 stor kylling
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Sort peber
Chimichurri:
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 1 håndfuld basilikum
- 1 chili
- 1 fed hvidløg
- ½ citron
- ½ dl olivenolie
- Salt
- Sort peber
Sådan gør du:
- Partér kyllingen i overlår, underlår, vingestykker og bryststykker.
- Vend kyllingen med olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Gril kyllingen ved indirekte varme under låg i 30-40 minutter.
- Servér den grillede kylling med chimichurri over.
Chimichurri:
- Skyl og aftør persillen, basilikum og chili, og hak det hele.
- Pil og riv eller knus hvidløgsfeddet.
- Skyl og aftør den halve citron, riv skallen af den og pres den for saft.
- Rør alt sammen, og tilsæt olie. Smag til med salt og peber.