Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Kylling

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift: Sådan laver du grillet kylling med chimichurri

Sommeren kommer, så tænd op i grillen og inviter gæster til middag.

printer Print
preparation Total: en time
plate 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Sort peber

Chimichurri:

  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron
  • ½ dl olivenolie
  • Salt
  • Sort peber

Gastro_April_ChrisTonnesen_5574.jpg

Sådan gør du:

  1. Partér kyllingen i overlår, underlår, vingestykker og bryststykker.
  2. Vend kyllingen med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  3. Gril kyllingen ved indirekte varme under låg i 30-40 minutter.
  4. Servér den grillede kylling med chimichurri over.

Chimichurri:

  1. Skyl og aftør persillen, basilikum og chili, og hak det hele.
  2. Pil og riv eller knus hvidløgsfeddet.
  3. Skyl og aftør den halve citron, riv skallen af den og pres den for saft.
  4. Rør alt sammen, og tilsæt olie. Smag til med salt og peber.