Hummersalat med avocado, parmesan og grøn caesar-dressing
Sådan laver du en lækker, luksuriøs salat med hummer.
Ingredienser
Salaten
- 2 hummere
- 4 hjertesalat
- 2 avocado
- 100 g høvlet parmesan
Ceasar-dressing
- 3 ansjosfileter i olie
- 1 håndfuld estragon
- 1 æggeblomme
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- ½-1 dl olivenolie
- Salt
- Sort peber
Croutoner
- 4 tynde skiver hvedebrød
- Olivenolie
- Salt
Sådan laver du salaten
- Slå hummerne ihjel ved at placere spidsen af en stor kokkekniv bag øjnene ved nakken og føre den i en beslutsom bevægelse ned mellem øjnene. De kan godt sprælle lidt bagefter, men det er bare nerver.
- Damp dem i en stor gryde med lidt vand i bunden i 10 minutter.
- Tag dem op af gryden, og lad dem køle helt af, før de flækkes, og kødet pilles ud. Skær kødet i mundrette stykker.
- Del salathovederne ud i blade, og skyl og slyng dem. Riv større blade i mindre stykker, og kom dem i en salatskål.
- Pil skallen af avocadoerne og skær dem i smalle både.
- Vend salat, avocado og hummerstykker sammen med ceasar-dressing, og drys med parmesan og croutoner.
Sådan laver du dressingen
- Hak ansjoserne fint.
- Skyl, slyng og finthak estragon.
- Rør med piskeris eller stavblender alle ingredienser på nær olien sammen, olien tilsættes lidt ad gangen som ved en mayonnaise under konstant omrøring.
- Når mayonnaisekonsistens er opnået, smages dressingen til med salt og peber.
Sådan laver du croutonerne
- Pensl brødene på begge sider med olie, og krydr med salt.
- Bag sprøde i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter.
- Bræk i mindre stykker.