Opskrift:

Kyllingeruller med æble, salvie og sennep i cider

Årstiden egner sig godt til at tilføje æbler i maden som fx i denne opskrift, hvor de akkompagneres af kylling, salvie og sennep i en dejlig efterårsret.

Opskrift:
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 4 kyllingeoverlår
  • 4 spsk. dijon-sennep
  • 4 skiver parmaskinke
  • 1 håndfuld salvieblade
  • Salt
  • Sort peber
  • 100 g skalotteløg
  • 2 æbler
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 dl tør cider
  • 25 g koldt smør

Sådan gør du:

  1. Udben kyllingeoverlårene, læg dem med skindsiden nedad, og fordel halvdelen af senneppen på kødet. Læg parmaskinke og et par salvieblade på hvert lår, krydr med salt og peber, og rul kødet sammen. Luk med en tandstik eller kødnål.
  2. Pil skalotteløg og skær i tynde skiver.
  3. Skyl æblerne og skær i store både – uden kernehus, men med skind.
  4. Smelt smør sammen med olivenolie i en sauterpande. Brun kyllingen grundigt på alle sider og tag op og læg til side.
  5. Kom nu løg og æbler i panden sammen med et par ekstra blade salvie og steg det i 5 minutter.
  6. Læg kyllingen tilbage i panden, hæld cider og resten af senneppen ved, og lad det simre i 15 minutter. Vend kyllingen undervejs.
  7. Sluk for varmen, og pisk det kolde smør, der forinden er skåret i tern, i saucen for at tykne den.