Opskrift: Sådan laver du tatar med svampemayonnaise, syltede svampe og sødskærm
Hurtig, let og delikat ret med masser af umami.
4 personer
Ingredienser
- 500 g kalvetatar af inderlår
- 1 dl mayonnaise
- Cognac
- 100 g tørrede skovsvampe
- 1 bakke små markchampignoner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. rørsukker
- 2 spsk. sherryeddike
- 100 g parmesanflager
- Sødskærm til pynt
- Peber
Sådan gør du:
- Tataren hakkes groft med kniv og anrettes til 4 personer.
- De tørrede skovsvampe blendes til fint støv.
- Markchampignonerne renses – gem et par stykker til pynt. Resten steges gyldne i olivenolie, indkoges med rørsukker og sherryeddike og afkøles let. Lige før servering rystes de med det meste af svampepulveret.
- Mayonnaisen smages til med lidt af svampepulveret og et par dråber cognac.
- De rå markchampignoner skæres papirtyndt på mandolinjern og bruges til pynt i sidste øjeblik, før retten skal serveres. Top med sødskærm og friskkværnet sort peber.
TIP: Rør selv din egen mayonnaise, det smager bare bedst.