Tatar med svampe

Opskrift: Sådan laver du tatar med svampemayonnaise, syltede svampe og sødskærm

Hurtig, let og delikat ret med masser af umami.

printer Print
clock 30 minutter
plate 4 personer
  • 500 g kalvetatar af inderlår
  • 1 dl mayonnaise
  • Cognac
  • 100 g tørrede skovsvampe
  • 1 bakke små markchampignoner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 spsk. sherryeddike
  • 100 g parmesanflager
  • Sødskærm til pynt
  • Peber

Sådan gør du:

Gastro_Kjaer2018_01_0055.jpg

  1. Tataren hakkes groft med kniv og anrettes til 4 personer.
  2. De tørrede skovsvampe blendes til fint støv.
  3. Markchampignonerne renses – gem et par stykker til pynt. Resten steges gyldne i olivenolie, indkoges med rørsukker og sherryeddike og afkøles let. Lige før servering rystes de med det meste af svampepulveret.
  4. Mayonnaisen smages til med lidt af svampepulveret og et par dråber cognac.
  5. De rå markchampignoner skæres papirtyndt på mandolinjern og bruges til pynt i sidste øjeblik, før retten skal serveres. Top med sødskærm og friskkværnet sort peber.

TIP: Rør selv din egen mayonnaise, det smager bare bedst.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter