Det skorter ikke på gode steder at indtage pasta i København. Vi nævner i flæng: Osteria Rufino, Mangia, Il Buco, Fabro, Italo Disco og så videre.

Ja, vi er vel efterhånden den bedste by i verden uden for Rom at spise i, hvis man elsker kombinationen af æg og mel.

Heldigvis har det ikke afskrækket restauranten Brace, der siden 2017 har gjort sig bemærket med deres lidt mere ’moderne’ take på italiensk mad (tag bare signaturretten: cabonara-snacken), hvilket blandt andet har sikret dem en grøn Michelin-stjerne.

De har nemlig slået sig sammen med Sovino Brands, der også har restauranter som Esmée, Salon, Café Victor, Goldfinch og Kanalen – for blot at nævne nogle stykker af deres i alt 17 restauranter – i folden, for at åbne pastabaren Masseria på Flæsketorvet i Kødbyen.

”Nicola og jeg udfordrer konstant hinanden, når det kommer til måder at forbedre og udforske de ting, vi ønsker at gøre med vores forretning. Vi kan godt lide at drømme, og vi har mange idéer. Men kun så meget kan gøres på egen hånd. Vi er begejstrede for at være en del af Sovino-familien med ligesindede, ambitiøse partnere,” udtaler Ursula Waltemath, der ejer Brace sammen med Nicola Fanetti (tidligere køkkenchef på Era Ora), i en pressemeddelelse.  

Hvor Brace på mange måder kan placeres i fine dining-kategorien, er det en anden og mere afslappet sag med Masseria (de kalder det selv en ”oase”), der vil have fokus på mere rustikke anretninger med håndlavet pasta som centrum. Præcis som man kender det fra støvlelandet.

Masseria åbner den inden for et par uger, men følg med på deres Instagram-profil for den præcise dato, der endnu ikke ligger fast.