Sådan gør du dåsemad delikat
Foto: Anne Marie Jo

Sådan gør du dåsemad delikat

Konserves. Dåsemad. Man tænker, det lugter af tvivlsom kvalitet, men de små dåser kan sagtens indeholde de fineste delikatesser, tag fx den franske klassiker confit de canard eller spanske blækspruttearme. Om det er til en doven søndagsfrokost derhjemme eller til gæsterne fredag aften akkompagneret af vin og drinks, er de små dåser og glas lette og lækre. Smut forbi din lokale delikatessebutik eller fiskemand og spørg efter god konserves.

Spanske kvalitetsdåser

Hvis vi vender snuden mod Spanien, finder man en lang og stolt tradition for at producere nogle af de bedste konservesprodukter i verden. Fx producenten Don Bocarte, hvis sortiment strækker sig fra muslinger og tun til de fineste af de fine ansjoser. Prisen for en dåse begynder på omkring 80 kroner og slutter på 400 kroner.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her