Gin Fizz
Foto: Philip Ørneborg Bartender: Daniel Dam. Billedbehandling: Klaus Rudbæk.

Sådan laver du en læskende og velsmagende Gin Fizz

Hvis du ikke vil ende med en juleøl eller et glas glögg i hånden til julefesterne, er her en cocktailklassiker, du nemt kan ryste sammen, og som er uundværlig i dit cocktailrepertoire hele året rundt.

printer Print
clock 5 minutter
plate 1 cocktail
  • 5 cl gin med slåenbær
  • 2 cl frisk citronjuice
  • 1,5 cl sukkersirup
  • 1 æggehvide
  • Ca. 2 cl danskvand
  • Citronskal til pynt
  • Is

Sådan gør du

  1. Gin, citronjuice, sukkersirup og æggehvide hældes i en shaker og rystes godt sammen.
  2. Hæld is i shakeren, og ryst igen. Si blandingen i et highball glas, top med danskvand og pynt med citronskal.

EUROMAN_3013075.jpg

Gin Fizz er en af cocktail­historiens ældste kæpheste. Den første opskrift dukkede op i den legendariske cocktailbog ’Jerry Thomas’ Bartender Guide’ fra 1887 og bestod i sin oprindelige form af gin, citronjuice, sukker og is.

Cocktailen blev så populær i USA mellem 1900 og 1940’erne, at der måtte ansættes flere bartendere på barerne, så der kunne laves skiftehold ved shakeren.

Vores version er lavet med slåenbær-gin, der giver cocktailen sin røde farve, og æggehvider, som bliver til fløjlsblødt skum på toppen. Men du kan sagtens udelade æggehviden, hvis det ikke lige er dig.

Slåenbær-gin eller sloe gin har sin oprindelse i England, hvor briterne brugte de syrlige bær til at infusere og maskere ginsmagen.

Slåenbær-gin kan være lidt svær at finde i de fysiske butikker, men heldigvis er the world wide web altid til tjeneste. Ellers kan du selvfølgelig også kaste dig ud i at infusere din egen gin med syrlige slåen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks og Cocktail