På bordet foran dig står to vinglas. Tomme. Afventende. Du sidder i en stilet og eftertragtet restaurant, som du i forvejen havde besværligheder med at få en reservation på. Og nu sidder du med vinkortet i hånden. 

Du vil naturligvis gerne imponere din gæst i stolen over for dig med dine (ikke eksisterende) vinkyper-skills, så i stedet for automatisk at gå efter den billigste vin på kortet, vælger du måske den næst - eller tredje billigste. Så kan man vel ikke gå helt galt i byen?

Men jo, det kan man faktisk, hvis det står til sommelieren Mark Oldman, der i sin bog 'How to Drink Like a Billionaire' fortæller, at restauratører allerede er klar over din tankegang, længe før du træder ind ad døren.

Og det udnytter de skam til fulde:

"De ved, at den plads på vinkortet vil sælge hurtigt, så de har højst sandsynligt sat en vin, der fylder godt og grundigt på lageret, på den plads. Eller endnu værre, så har de sat fortjenesten langt højere end på de andre vine på kortet," siger Oldman ifølge Business Insider.  

I stedet bør man netop vælge den billigste vin på kortet. 

"Du når længere ved at bestille den billigste vin, som spisende gæster ofte afviser, fordi de er bange for at blive gjort grin med, og det er til trods for at den ofte er af bedre kvalitet," siger Oldman. 

Men før du resolut begiver dig ud i at vælge den billigste vin, hvor som helst, så skal du alligevel være sikker på, at du gør det et sted, der går op i sin vin.

Og du ved at du er havnet sådan et sted, forklarer Oldman, når der er tjenere tilstede, der kender deres vine, og der er gennemtænkte kommentarer til vinlisten samt interessante vine på glas at finde på kortet. 

Men derfor bør du nu ikke vælge den nemme løsning med et glas til dig og din gæst fra kortet. 

"Vin på glas har en så høj avance, at det første glas ofte dækker restaurantens udgift på, hvad de betalte for flasken i indkøbspris. Tænk i stedet over, at en flaske indeholder cirka fem glas i sig selv, og når du så deler det med fem, vil du nemt kunne regne ud, hvad du bør betale per glas," siger Oldman.

Så glem nu den snedige imponeringsteknik derhjemme, og vælg i stedet en billig vin af god kvalitet. 

LÆS OGSÅ: Opskriften på succes: Det spiser FCK-spillerne for at komme til tops

LÆS OGSÅ: Sådan sammensætter du dit første barskab

LÆS OGSÅ: Verdens næstbedste restaurant får hjælp af en psykolog