Sony sagsøger øl for Breaking Bad-reference
Foto: Knee Deep Brewing Company

Sony sagsøger øl for Breaking Bad-reference

Det amerikanske bryggeri Knee Deep har brygget den i tre år – med stor succes.

’Breaking Bud’ hedder mikrobrygget.

Udfordringen til den amerikanske ølgigant Budweisser er udtalt.

Referencen til en af nyere tids mest succesfulde tv-serier er heller ikke til at tage fejl af. Knee Deep Brewing Company, som ølproducenten hedder, har nemlig lånt ’Breaking Bad’s genkendelige logo inspireret af det periodiske system til sine etiketter. Desuden ser man en figur iklædt en af de karakteristiske beskyttelsesdragter, som seriens crystal meth-kogende hovedpersoner benytter.

Det californiske bryggeri har brygget 'Breaking Bud' i tre år efterhånden. India Pale Alen er Knee Deeps mest populære øl, og den vandt bronzemedalje i sin kategori ved Great American Beer Festival i 2016. Men nu er øllet endt i problemer, idet Sony har lagt sag an mod Knee Deep for brud på ophavsretten.

”I stedet for at investere tid, arbejde og ressourcer på at etablere sit eget omdømme og sin egen identitet, har den sagsøgte i stedet valgt at stjæle den berømte identitet forbundet med Sony Pictures og dets serie Breaking Bad,” står der blandt andet i søgsmålet.

Det skriver The Sacramento Bee, der også nævner, at bryggeriet både forventes at kompensere Sony økonomisk og at tage øllen ud af handelen.

Knee Deeps administrerende direktør, Jerry Moore, skriver til avisen, at Sony allerede tog kontakt til ham og udtrykte sin påskønnelse af IPA’en, da den først kom på gaden i 2015. Derfor undrer søgsmålet ham noget:

”Vi er et lille bryggeri, og jeg kunne godt undvære forstyrrelsen, for slet ikke at tale om at måtte håndtere noget, der burde have været gjort for tre år siden, hvis Sony virkelig havde et problem med det. Når det kommer til stykket, er det øllets kvalitet, der har gjort ’Breaking Bud’ populær, og vi burde alle være i stand til at tage en spøg.”

LÆS OGSÅ: IPA og 10 andre mad- og drikkevarer du udtaler forkert

LÆS OGSÅ: 5 gode øl til din påske

LÆS OGSÅ: Månedens drink: Lambrusco er langt bedre, end du (måske) aner